cookie-og-privatlivspolitik
Med den smukke beliggenhed og de kommende udviklingsmuligheder mener Frits Søvndal at fremtiden er lys for det sydlige Lolland.
Med den smukke beliggenhed og de kommende udviklingsmuligheder mener Frits Søvndal at fremtiden er lys for det sydlige Lolland.
Foto: Daniel Brøns

Lollands-Posten

Stort potentiale i Sydlolland

Den tidligere formand for Sydlollands Borger og Erhvervsforening anbefaler den nye bestyrelse at tænke stort og komme væk fra bare at administrere begivenheder.
15. juli 2019 kl. 04:24 Af Daniel Brøns

Annonce

Med en kommende Femern-forbindelse på vej - og en voksende turisme er der al mulig grund til at være optimist på Sydlollands vegne, mener den tidligere formand for Sydlollands Borger og Erhvervsforening Frits Søvndal, der glæder sig over, at der er kommet en helt frisk bestyrelse på banen for det sydlige Lolland

- Det er rigtigt godt, at tavlen er visket ren, og de gamle måder at gøre tingene på derfor træder i baggrunden. Min holdning er, at vi har haft for lidt fokus på at tænke politisk og strategisk og har haft for meget fokus på at drifte vores arrangementer, siger ex-formanden, der også ser det som positivt, at den nye bestyrelse bliver yngre.

- Det er vel ikke nogen hemmelighed, at alder og sygdom kan svække kræfterne lidt, og så kan det jo knibe lidt med nytænkningen, siger han for dog at minde om, at den tidligere bestyrelse har gjort et stort stykke arbejde også.

- Vi har jo sikre, at alt det vigtige med fastelavn, julebelysning, flagallé har fungeret hele tiden, men der er bestemt mulighed for at lave flere ting også. Jeg kunne måske godt tænke, at vi kunne bruge en sommerfest, der samler byerne og deres foreninger, siger formanden, der regner med, at byerne går en strålende fremtid i møde.

- Det er jo også positivt, at kommunen har forstået, at der skal byfornyelse i gang i begge byer, og så er det vigtigt, at der er en forening, der kan være part i planlægningen og sørge for at samle trådene til foreningerne og interesserne i byen, siger formanden, der gælder sig over, at meget er i gang allerede. Blandt andet lystskoven i Rødby, der har fået en fornyelse med legeplads, shelter og kælkebane og med udvikling af natur-adgangen i eksempelvis den renoverede Jernbanesti.

- Og meget andet er på vej. I Rødbyhavn er der tanker om etablering af torv ved Brugsen, og der sker en masse spændende omkring Købstandshotellet, Pakhuset og den nedlagte biograf, siger ex-formanden, der derfor mener, at der mere end nogensinde tidligere er brug for en aktiv borgerforening, der også gerne må blive bedre til at markedsføre området.

- Medierne skal jo høre om vores mange gode foreninger og aktiviteter, og vi bør vel også have tv-skærme, som oplyser om mulighederne i byerne, siger Frits Søvndal, der glæder sig til at være med på sidelinjen og gerne giver gode råd videre til den nye bestyrelse.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

MEST LÆSTE