Annonce
Ugeavisen Lolland

Stort potentiale i Sydlolland

Med den smukke beliggenhed og de kommende udviklingsmuligheder mener Frits Søvndal at fremtiden er lys for det sydlige Lolland. Foto: Daniel Brøns

Den tidligere formand for Sydlollands Borger og Erhvervsforening anbefaler den nye bestyrelse at tænke stort og komme væk fra bare at administrere begivenheder.

Med en kommende Femern-forbindelse på vej - og en voksende turisme er der al mulig grund til at være optimist på Sydlollands vegne, mener den tidligere formand for Sydlollands Borger og Erhvervsforening Frits Søvndal, der glæder sig over, at der er kommet en helt frisk bestyrelse på banen for det sydlige Lolland

- Det er rigtigt godt, at tavlen er visket ren, og de gamle måder at gøre tingene på derfor træder i baggrunden. Min holdning er, at vi har haft for lidt fokus på at tænke politisk og strategisk og har haft for meget fokus på at drifte vores arrangementer, siger ex-formanden, der også ser det som positivt, at den nye bestyrelse bliver yngre.

- Det er vel ikke nogen hemmelighed, at alder og sygdom kan svække kræfterne lidt, og så kan det jo knibe lidt med nytænkningen, siger han for dog at minde om, at den tidligere bestyrelse har gjort et stort stykke arbejde også.

- Vi har jo sikre, at alt det vigtige med fastelavn, julebelysning, flagallé har fungeret hele tiden, men der er bestemt mulighed for at lave flere ting også. Jeg kunne måske godt tænke, at vi kunne bruge en sommerfest, der samler byerne og deres foreninger, siger formanden, der regner med, at byerne går en strålende fremtid i møde.

- Det er jo også positivt, at kommunen har forstået, at der skal byfornyelse i gang i begge byer, og så er det vigtigt, at der er en forening, der kan være part i planlægningen og sørge for at samle trådene til foreningerne og interesserne i byen, siger formanden, der gælder sig over, at meget er i gang allerede. Blandt andet lystskoven i Rødby, der har fået en fornyelse med legeplads, shelter og kælkebane og med udvikling af natur-adgangen i eksempelvis den renoverede Jernbanesti.

- Og meget andet er på vej. I Rødbyhavn er der tanker om etablering af torv ved Brugsen, og der sker en masse spændende omkring Købstandshotellet, Pakhuset og den nedlagte biograf, siger ex-formanden, der derfor mener, at der mere end nogensinde tidligere er brug for en aktiv borgerforening, der også gerne må blive bedre til at markedsføre området.

- Medierne skal jo høre om vores mange gode foreninger og aktiviteter, og vi bør vel også have tv-skærme, som oplyser om mulighederne i byerne, siger Frits Søvndal, der glæder sig til at være med på sidelinjen og gerne giver gode råd videre til den nye bestyrelse.

  • Med den smukke beliggenhed og de kommende udviklingsmuligheder mener Frits Søvndal at fremtiden er lys for det sydlige Lolland. Foto: Daniel Brøns
Annonce
Annonce
Annonce
Lokal nyt

Se kortet: Her kan du tanke billigt i weekenden

112

Tredje gang: Narkopåvirket bilist mistede bilen

112

Eftersøgt i knivstikker-sag er stadig på fri fod

Vejret

Weekenden bringer lunt forårsvejr til Danmark

Dølle

Bo er ny leverandør af Dølle-pølsen: - Jeg går ikke på kompromis med kvaliteten

Indland

Store bededag markeres med lukkede skoler og fri til ansatte

Vejret

Vintrene på Lolland-Falster vil blive op til 30 procent vådere

Guldborgsund

Nu igen: Vej bukker under for vand

Lolland

Her holder børnene fri store bededag

Indland

28-årig røver Rema 1000 med økse og går på bodega

Indland

Mand er faldet fra kran under arbejde i København

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Guldborgsund

Kørte med tog ind i Ukraine: - Man mærker mest krigens nærvær på stemningen

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

Vejret

Vågnede op til haglvejr - men forude venter 23 grader

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Møder stor kritik: - Generelt virker det farligt

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier

Indland

Medicinrådet anbefaler medicin til behandling af uhelbredelig brystkræft

112

Område ved fjord afspærret efter fund i vandet

112

Bragede sammen: 23-årig kvinde kørt på sygehuset

Sport

Skuffet Wulff efter nederlag: - Fatter slet ikke at vi kan tabe den kamp

Maribo

Flytter butik væk fra Rødby: Men åbner i Maribo