cookie-og-privatlivspolitik
PSA og FCA fusionerer og biliver den fjerdestørste bilproducent i verden.
PSA og FCA fusionerer og biliver den fjerdestørste bilproducent i verden.
Foto: PR

Motor

Bilfabrikker i kæmpe fusion

Fiat Chrysler (FCA) og PSA, Peugeot-Citroën, nu skrevet under på en fusionsaftale om sammenlægning med en 50-50 fordeling.
16. januar 2020 kl. 06:00 Af Steen Nielsen

Annonce

Bilbranchen står over for meget store udfordringer i de kommende år, så det kræver store muskler at klare sig i den tiltagende bilkrig.

Derfor har Fiat Chrysler (FCA) og PSA, Peugeot-Citroën, nu skrevet under på en fusionsaftale om sammenlægning med en 50-50 fordeling.

Det betyder, at Alfa Romeo, Chrysler, Citroën, Dodge, DS, Jeep, Lancia, Maserati, Opel, Peugeot og Vauxhall kommer i samme familie.

Hvad familienavnet bliver, er den endnu ikke truffet beslutning om, men selskabet får hovedsæde i Holland med større kontorer i New York, Milano og Paris.

Sammenlægningen gør selskabet til den fjerdestørste i verden. Størst er VW, efterfulgt af Renault-Missan-Mitsubishi og Toyota. PSA Peugeot-boss, Carlos Tavares bliver den administrerende direktør for selskabet, mens FCA-chef John Elkannbliver bestyrelsesformand.

Det anslås, at FCA-PSA kan spare omkring 3,7 milliarder euro årligt på grund af synergier. Besparelserne vil være muligt gennem fælles investeringer i platforme og motorer, men også takket være gruppens stærkere købekraft.

Det fremgår klart i den udsendte pressemeddelelse, at transaktionen ikke vil føre til lukning af nogle fabrikker.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. flere turister i… 11. juli 2020 kl. 08.51

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

AF: MARTIN WOUTERS

have bad ved slotsbrygge 01. juli 2020 kl. 10.01

AF: PER HØYEM

VINDMØLLER 29. juni 2020 kl. 12.36

AF: MARTIN WOUTERS

måske masse af… 29. juni 2020 kl. 10.23
Annonce i kategorien "Biler":
Annonce