cookie-og-privatlivspolitik
Personalet hos Lumbye Biler i Nykøbing.

2

Billeder

Personalet hos Lumbye Biler i Nykøbing.
Foto: Flemming Karlsen

Motor

Lumbye Biler er gearet til fremtiden

Trods næsten 100 år på bagen, plager alderen ikke Lumbye Biler i Nakskov og på Ndr. Ringvej 1 i Nykøbing. Tværtimod er firmaet gearet til de kommende mange år ud i fremtiden.
30. november 2018 kl. 07:00 Af Hans Jørgen Møller

Annonce

I Nykøbing er således samtlige udstillinger totalrenoveret og moderniseret ude og inde. Og i Nakskov er udstillingen ført helt up to date med blandt andet en helt ny indretning med interaktive skærme, hvor man f.eks. kan "bygge" sin nye bil. Og en totalrenovering i Nakskov går i gang i det kommende forår.

Samtidig ruster firmaet sig på ledelsesplan, hvor Michael Lumbyes søn Thomas køres i stilling som direktør i løbet af et par år. Spørger man firmaets nuværende direktør, Michael Lumbye, hvad der er Lumbye Bilers DNA, lyder svaret:

- Det vigtigste er kundetilfredshed. Lumbye Biler har gennem alle årene prioriteret troværdighed, tillid og kundernes muligheder for at få noget for pengene over alt andet. Derfor er der mange kunder, der i generationer har handlet bil hos os. Og det uanset om de har haft brug for en brugt bil til forholdsvis få penge, eller om de har været på udkig efter en bil i den dyre ende. Når det kommer til stykket, så tror jeg, at rigtig mange kunder her på Lolland Falster handler mere med firmaet, end de går op i, hvad det er for et mærke af bil de køber, siger Michael Lumbye.


Fra Volvo til Skoda, Renault og Dacia

Lumbye Biler blev grundlagt i 1921 af Carl Lumbye på Østre Boulevard i Nakskov.

Her blev firmaet drevet frem til 1957, hvor Carl Lumbye udvidede og også etablerede sig i Nykøbing. I mellemtiden havde man fra 1947 haft forhandlingen af Volvo traktorer, og ni år senere blev virksomheden autoriseret Volvo Person- og Lastvognsforhandler på Lolland-Falster.

I 1950erne overtog sønnen Knud Erik Lumbye firmaet efter sin far, og i 1982 overtog Lumbye Biler salget af Renault personvogne på Lolland Falster. Knud Erik Lumbye blev i direktørstolen frem til 1996, hvor den nuværende direktør kom til.

Seks år senere kom forhandlingen af Skoda til Lumbye Biler, og seneste skud på stammen er forhandlingen af Dacia, som blev et vigtigt supplement fra 2013.

- Vi ligger ikke inde med tal for, hvor mange biler vi har solgt gennem årene. Men mon ikke langt de fleste af de 2200 Skoda'er, 1700 Renault'er og cirka 500 Dacia-biler, der i dag kører rundt på Lolland Falster, er solgt hos os? spørger Michael Lumbye retorisk, og tilføjer:

- Og dertil kommer jo en ikke ubetydelig del af de cirka 1.000 Volvo'er, der er registreret på Lolland Falster.


Dygtige medarbejdere

Lumbye Biler beskæftiger i dag 25 ansatte, hvoraf de 17 i Nykøbing og de otte i Nakskov. Og Michael Lumbye forsømmer ikke et øjeblik at rose sine medarbejdere.

- Uden kompetente og dedikerede medarbejdere ville Lumbye ikke have eksisteret i næsten 100 år. Loyaliteten hos vores ansatte er stor, og mange af vores mekanikere, sælgere og reservedelsfolk er i 20erne og i 30erne. Tiltrukket af de gode uddannelsesmuligheder, som vi kan tilbyde, den gode stemning på arbejdspladsen og de trykke rammer, siger Michael Lumbye.

Lumbye Biler sælger som nævnt Renault og Dacia fra forretningerne i både Nakskov og Nykøbing.

Og frem til oktober 2020 fortsætter man også salget af Skoda i Nykøbing. Desuden tilbyder firmaet autoriseret service fra begge afdelinger af alle tre mærker - også i fremtiden.

Hvorvidt Lumbye Biler udelukkende holder sig til disse mærker, siger Michael Lumbye:

- Opstår muligheden er Lumbye altid parat til at udvide antallet af mærker yderligere.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Vi opretter eget vikarbureau 21. april 2019 kl. 22.43

AF: FÆLLESRÅDET FOR SAKSKØBING OG OMEGN

Stop udvidelsen af… 18. april 2019 kl. 09.25

AF: TOM AHLQVIST

Guldborgsund kommuneplan 2019-2031 17. april 2019 kl. 10.06

AF: MARTIN WOUTERS

Hvorfor forvaltes landets… 15. april 2019 kl. 20.15

AF: JOHN WENNERWALD

Mette F. står fast 14. april 2019 kl. 19.43

AF: BO BRIKS RICHARDT

Kasper Rougs troværdighed 10. april 2019 kl. 17.28
Annonce i kategorien "Biler":
Annonce