cookie-og-privatlivspolitik

8

Billeder


Motor

Mere power til smukke Velar

Nu får den ekstremt elegante Velar en bunke voldsomme kræfter til de absolut og allermest kræsne købere.
24. februar 2019 kl. 11:50 Af Bilsektionen.dk

Annonce

Der er nogle, som kalder Range Rover Velar for verdens smukkeste bil. Blandt andet blev den kåret til World Car Design of the Year ved World Car Awards i 2018, og den er den anden model i Range Rover-familien, der får det eftertragtede emblem, efter lanceringen af Range Rover SVAutobiography Dynamic i 2017.

Nu kommer så en ny topmodel, som er designet som Velar-seriens højdepunkt. Den er udviklet af Land Rover Special Vehicle Operations og drives af en 550 hk 5,0-liters V8-motor med kompressor, der er udstyret med en række unikke designmæssige forbedringer.

Med bilens V8-motor med kompressor accelererer den kraftigste Velar fra 0-100 km/t på 4,5 sekunder, og den har en topfart på 274 km/t.

Alligevel lover britterne, at den forkæler kunderne med Range Rovers traditionelle raffinement og komfort. Der er nemlig sørgert for opgraderede bremser og affjedringskomponenter samt særlige justeringer af alt fra drivlinjen til sikkerhedssystemerne, så SVAutobiography Dynamic Edition kombinerer en performancebils personlighed med en luksuriøs mellemstor SUV's evne til at komme frem overalt.


Fine detaljer

Udvendigt har den prisvindende mellemstore SUV en ny frontkofanger med større luftindtag, der giver mere luft til V8-motoren og køler det opgraderede bremsesystem. En ny kølergrill og lavere karrosserisider kombineres med en ændret bagkofanger med integrerede firedobbelte afgangsrør.

- Udviklingen af Range Rover Velar SVAutobiography Dynamic Edition er den type opgave, som Special Vehicle Operations er skabt til. Udfordringen her var at øge ydelsen uden at gå på kompromis med den ro og alsidighed og det raffinement, som er en integreret del af Range Rover Velar. Det har vi gjort, og samtidig har vi skabt en SUV, der på perfekt vis kombinerer praktisk anvendelighed overalt, dynamisk performance og afslappende komfort - den er i sandhed en SUV til enhver lejlighed,« siger Michael van der Sande, Managing Director, Land Rover Special Vehicle Operations.

Der er masser af små detaljer, som de mest nørdede bilentusiaster vil kunne fornøje sig med, når de ser den på gaden: Range Rover-inskriptionen som er udført med riflet finish, farven Satin Byron Blue som udelukkende er i denne udgave af Velar og sort kontrasttag.

Man kan vælge mellem 20, 21 og 22 tommer alufælge, som understreger SVAutobiography Dynamic Editions fokus på performance og er med til at generere mere vejgreb, samtidig med at de giver plads til større bremser (395 mm foran og 396 mm bagpå).


Luksus i kabinen

I kabinen skal vi naturligvis også venter os det mest luksuriøse med en lang række nøje udvalgt kombination af interiørlister og Windsor-læderindtræk. Sidder man på forreste række, får man 20-vejs justerbare forsæder med varme/køling samt hukommelse og massagefunktioner som standard.

De individuelle SV-elementer fortsætter i det 12,3" Interactive Driver Display med unikke "digitalt riflede" instrumenter, der giver den digitale oplevelse i den mellemstore SUV et præg af dygtigt håndværk, samt en skræddersyet SVAutobiography Dynamic-startskærm.

De kommende kunder har virkelig noget at glæde sig til.

For at gøre denne markante model endnu mere eksklusiv, vil den kun kunne købes i ét år.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LEIF A. JENSEN

Gylden mammon S garanti for… 16. maj 2019 kl. 21.25

AF: STEEN BAHNSEN

Lukning af Dannelunde… 16. maj 2019 kl. 14.27

AF: CARSTEN GRACE HARDINGTON

Gerninger, beregnet på at… 14. maj 2019 kl. 09.49

AF: STEEN BAHNSEN

AF: JOHN WENNERWALD

Regeringens bluffnummer 12. maj 2019 kl. 21.24

AF: MARTIN WOUTERS

mærkeligt nok, ingen… 09. maj 2019 kl. 10.54