cookie-og-privatlivspolitik
Michael Lumbye har regnet på prisen for at skifte toget ud med en bil, nu hvor der kommer sporarbejde.

3

Billeder

Michael Lumbye har regnet på prisen for at skifte toget ud med en bil, nu hvor der kommer sporarbejde.
Foto: Claus Hansen

Motor

Sporarbejder gør bilen attraktiv

Et halvt år med togbusser og forlænget rejsetid begynder nu. Og en bil kan være billigere, påpeger bilforforhandler.
24. marts 2019 kl. 07:50 Af David Arnholm

Annonce

Søndag aften begynder et omfattende sporarbejde på jernbanen mellem København og Falster. I et halvt år skal pendlerne døje med togbusser og væsentligt længere rejsetid.

- Pendlere er et utroligt tålmodigt folkefærd. Men der er måske nogle, der bruger den her anledning til at spørge sig selv, om de vil bruge så lang tid på at køre med det offentlige, siger Michael Lumbye, der er indehaver af Lumbye Biler i Nykøbing.

Han henviser til, at der ikke alene er spor-spærringer i år, men også i fem måneder næste år. Og måske vil det få togpassagererne til at overveje bilen.

- Når man ved, hvor travlt familierne har i forvejen, kan det være, man bestemmer sig for en anden strategi, bemærker han.

Økonomisk kan det også give mening at investere i en bil, når et pendlerkort til rejser mellem Nykøbing og København koster 3.150 kroner om måneden.

En mikrobil som Skodas Citigo - Fresh kan nemlig købes for 89.990 kroner. Med en udbetaling på 20.000 kroner, vil den - eksklusive brændstof - koste mindre end 1.000 kroner om måneden. Da den kører knap 20 kilometer på literen, bruger den ikke mere end seks-syv liter på en tur til København.

- Nogle vil sige, komforten ikke er så stor i en lille bil, siger Michael Lumbye, og nævner, at man kan vælge en mellemklasse-bil som en Renault Clio - Zen.

Den koster 128.990 kroner, kører knap 17 kilometer på en liter og har bedre komfort. Med en udbetaling på knap 26.000 kroner vil den koste 1.400 kroner om måneden. Stadig billigere end pendlerkortet.

Og vil man have den i diesel-udgaven, kan den fås for 1.600 kroner om måneden.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

nye kunst i gedser???? 26. juni 2019 kl. 07.42

AF: JOHN WENNERWALD

Tillykke til folkestyret 24. juni 2019 kl. 00.22

AF: LOTTE HINRICHSEN LARSØ

Til byrådet vedr.… 19. juni 2019 kl. 16.53

AF: POUL HANSEN

At tænke sig.... 18. juni 2019 kl. 08.09

AF: JOHN WENNERWALD

Ulovlighed efterfølges 16. juni 2019 kl. 21.49

AF: MARTIN WOUTERS

at lukke broen 15. juni 2019 kl. 15.15
Annonce i kategorien "Biler":
Annonce