cookie-og-privatlivspolitik
Hjertestarteren er installeret på Gåbense Strandvej 61A.
Hjertestarteren er installeret på Gåbense Strandvej 61A.
Foto: Privat

Nordfalsters avis

Hjertestarter i Gåbense

Gåbense har fået hjertestarter, og 15 lokale beboere er uddannet førstehjælpere.
03. oktober 2018 kl. 14:17 Af Henning Kørvel

Annonce

Gåbense har fået hjertestarter. Den blev indviet 22. september. Mange lokale beboere har givet 500 eller 1.000 kroner til projektet, der også har fået stor støtte af Colourplus og Egelev Smedie.

Hjertestarteren blev vedd indvielsen overdraget til Henning Aggerholm, Gåbense Beboerforening, som er kontaktperson forf Gåbense-Klynge under Dansk Folkehjælp og "Danmark redder Liv". Gåbense Beboerforening, Færgegården og Gåbense Bådelaug har i fællesskab stået for initiativet og skal også stå for den fremtidige drift.

Gåbense-Klyngen består af 15 lokale beboere, der er uddannet førstehjælpere, og hjertestarteren er opsat på Gåbense Strandvej 61A.

Dannelse af klyngen betyder, at førstehjælpere vil blive kontaktet af alarmcentralen, straks der rindes til 112 om formodet hjertestop inden for fem kilometers afstand. De første tre førstehjælpere, der reagerer, vil efter anvisninger fra alarmcentralen blive sendt til stedet og efter hjertestarteren. De kan så påbegynde hjertemassage, og hvis det er nødvendigt, bruge hjertestarteren, hvis ambulancen ikke allerede er nået frem.

- Både klyngen og hjertestarteren er en stor tryghed for lokale beboere, men også for havnens brugere og ded mange badedgæster, der bader i Gåbense, herunder vinterbadere, siger Henning Aggerholm.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Nordfalsters Avis":
Annonce