cookie-og-privatlivspolitik
Jørgen Mahler håber, at han kan finde 15 lokale, der vil samle ind til en hjertestarter.

3

Billeder

Jørgen Mahler håber, at han kan finde 15 lokale, der vil samle ind til en hjertestarter.
Foto: Andreas Johansen

Nordfalsters avis

Jørgen går for en hjertestarter

En hjertestarter i Stubbekøbing kan gøre en forskel i forhold til blandt andet ældre borgere.
23. marts 2019 kl. 12:00 Af Andreas Johansen

Annonce

En mand med en plan. Jørgen Mahler, folkepensionist i Stubbekøbing, har et mål: at få en hjertestarter til byen.

For at det kan lade sig gøre, har han meldt sig til Hjerteforeningens Landsuddeling 28. april.

Årets indsamling for Hjerteforeningen er nemlig vendt på hovedet.

Hvis du og 15 andre i dit lokalområde melder dig som indsamlere til Hjerteforeningens Landsuddeling og bruger to til tre timer på at samle ind, ja, så kvitterer Hjerteforeningen i år med en hjertestarter, der kan hænge der, hvor I mangler den allermest.

- Vi bor lige midt mellem tre andelsforeninger, der har mange ældre beboere, og den nærmeste hjertestarter ligger inde i Stubbekøbing. Det er ikke langt væk, men hvis det er en af dine kære, der ligger med hjertestop, så er det rigtig langt, fortæller Jørgen Mahler.

Indtil videre har Jørgen Mahler fundet to, der har givet tilsagn om deres deltagelse. Et krav fra Hjerteforeningen er dog, at man er 15, der samler ind, så indtil videre krydser Jørgen Mahler fingre for, at andre i lokalområdet øst for Stubbekøbing vil være med.

- Vi har faktisk lige fået en tredje med her, kan jeg se på computeren. Det er nok sværest at få folk til at være med, når vi ikke er så mange, så jeg håber, folk bliver lettere at lokke, jo flere vi får tilmeldt, siger Jørgen Mahler.

Får man samlet de 15 deltagere, der kræves, er det sådan set ikke så vigtigt, hvor stort et beløb der bliver samlet ind. Hjerteforeningen har nemlig lovet at spæde til, så alle de grupper, der har mere end 15 tilmeldte, får en hjertestarter uanset hvad.

Arrangementet er lige noget for Jørgen. Han er glad for, at man selv skal bidrage, før man får hjertestarteren.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

MEST LÆSTE