cookie-og-privatlivspolitik
Stilladset er nu på plads på syd- og vestsiden af Nørre Kirkeby Kirke, og der er således gjort klar til tagprojektet til mellem otte og 10 millioner kroner.
Stilladset er nu på plads på syd- og vestsiden af Nørre Kirkeby Kirke, og der er således gjort klar til tagprojektet til mellem otte og 10 millioner kroner.
Foto: Henning Kørvel

Nordfalsters avis

Tagprojekt omsider i gang

Fornyelsen af taget på Nørre Kirkeby Kirke til cirka 10 millioner kroner er indledt. Menighedsrådet håber, kirken kan genindvies inden jul.
30. april 2019 kl. 07:44 Af Henning Kørvel

Annonce

Det var først planen, at udskiftningen af taget på Nørre Kirkeby Kirke skulle have været indledt ultimo marts, men nu indledes det omsider, og et stillads blev i sidste uge sat op på syd-og vestsiden af kirken.

- På grund af påskeferie ville hovedentreprenøren - J.P. Pedersen & Sønner Aps., Eskilstrup - gerne hen over påsken, før man startede på projektet. Arbejdet skulle gerne stå færdigt, således at kirken kan genindvies inden jul, siger Jan Christensen, formand for Nørre Alslev-Nørre Kirkeby Sognes Menighedsråd.

Projektet skønnes til mellem otte og 10 millioner kroner. Penge, som menighedsrådet ikke råder over, men er nødt til at låne af stiftsmidlerne.

Oprindelig var det tanken, at kun tegltaget på sydsiden skulle have været fornyet, men da hovedentreprenøren kiggede på det, blev det konstateret, at der var råd i dele af den øvrige tagkonstruktion, og kirken derfor skal have en delvis ny bærende konstruktion og et helt nyt tag på både syd- og nordsiden. Den del af tagkonstruktionen, der ikke er råd i, skal bibeholdes, mens dårligt træværk bliver udskiftet. For hovedentreprenøren bliver arbejdet derfor lidt af et puslespil.

På sydsiden har et tagpaptag siden hovedentreprenørens undersøgelse af taget udgjort en midlertidig løsning, der nu omsider bliver fjernet til fordel for et nyt rødt tegltag.

- I projektet indgår, at en del af loftet skal tages ned og sættes op igen. Vi skal også have orgelbyggeren fra Sønderjylland til at rense og efterse orglet, siger Jan Christensen.

Mens projektet lukker Nørre Kirkeby Kirke, forrettes kirkelige handlinger i Nørre Alslev Kirke.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

MEST LÆSTE