cookie-og-privatlivspolitik
På traktortræffet er der en særudstilling om Fiat traktorer. Her er det en Fiat 980 fra 1981 og en Fiat 312 r fra 1963.
På traktortræffet er der en særudstilling om Fiat traktorer. Her er det en Fiat 980 fra 1981 og en Fiat 312 r fra 1963.
Foto: Privat

Nordfalsters avis

Veteraner stiller op i Trak-Toreby

Veterantraktortræf i Toreby 28. og 29. juli byder på en særudstilling af Fiat traktorer.
30. juli 2018 kl. 10:59 Af Manfred Sørensen

Annonce

Trak-Toreby blev landsbyen på Østlolland kaldt i reklameøjemed fra det for længst hedengangne firma Brdr. Clausen, der blandt andet solgte landbrugsmaskiner.

Men traktorerne er vendt tilbage til Toreby, i hvert fald når det gælder den ældre del af slagsen. Nu bliver der atter kaldt til veterantraktortræf i Toreby nærmere bestemt på adressen Toreby Vestergade 33, 28. og 29. juli, begge dage er der åbent for publikum fra klokken 10 til 16.

Alle der har et veterankøretøj er velkommen til at komme og udstille. Det kræver ingen tilmelding, og man møder blot op.

På træffet udstilles veterantraktorer, veteranbiler, veteranknallerter, stationære motorer samt landbrugsredskaber, som alle har det til fælles, at de forlod fabrikken for mindst 35 år siden. Nogle i perfekt renoveret stand, andre bærer præg af brug.


Præsentationsrunder

I løbet af træffet vil der blive kørt præsentationskørsler, så man både kan se, køre og lugte traktorerne. Desuden vil der være forskellige konkurrencer.

Veteran Traktorens Venner, der står bag træffet, har i år lavet en særudstilling om Fiat traktorer, der blev produceret for første gang for omkring 100 år siden.

På det danske marked havde den italienske traktor sit gennembrud i 1950'erne, og den var at finde på markedet frem til slutningen af 1990'erne, hvor Fiat på traktordelen blev slået sammen med Ford og fortsatte under navnet New Holland.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Nordfalsters Avis":
Annonce