cookie-og-privatlivspolitik
Tidligere folketingsmedlem Peter Kofod (DF) vil vælges ind i partiets hovedbestyrelse. (Arkivfoto)
Tidligere folketingsmedlem Peter Kofod (DF) vil vælges ind i partiets hovedbestyrelse. (Arkivfoto)
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Politik

DF-profil vil ind i hovedbestyrelsen og genrejse partiet

Tidligere folketingsmedlem Peter Kofod mener, at der skal mere fart på for at vende krisen før kommunalvalget.
23. november 2020 kl. 07:09 Af Ritzau

Annonce

Peter Kofod stiller op til hovedbestyrelsen i Dansk Folkeparti.

Det oplyser Kofod, der er partiets enlige medlem af Europa-Parlamentet, på Facebook.

DF er i krise, og hvis partiet skal ud af den, kræver det ikke småjusteringer, men en "genrejsning". Partiet skal "gennemreformeres", skriver 30-årige Kofod, der ligeledes skriver, at DF de seneste år "har kæret sig for lidt om at udvikle talenter, ny politik, organisationen og lokalforeningerne".

Meldingen fra det tidligere folketingsmedlem kommer forud for DF's årsmøde i weekenden. Her er der også valg til hovedbestyrelsen på dagsordenen.

- Dansk Folkeparti befinder sig i en svær tid. Vi har tabt flere valg i træk - og nedturen fra sommeren 2019, hvor vi mistede flere hundredetusind danskeres tillid og opbakning, er ikke overstået.

- Jeg tror ikke på, at vi kan læne os tilbage og vente på bedre tider. Nederlagene skyldes for en stor dels vedkommende partiets egen ageren, skriver Kofod.

Med nedturen fra 2019 henviser Kofod til folketingsvalget sidste år, hvor DF mistede hele 21 mandater. Siden da har DF haft det yderst vanskeligt i meningsmålingerne.

Den negative spiral skal vendes i en fart, mener Kofod forud for kommunal- og regionalvalget næste år.

- De eneste, som ikke kan bebrejdes for nedturen, er partiets loyale og arbejdsomme bagland. Baglandet har igennem hele den alvorlige situation taget det pænt.

- Om et år skal mange af vores kernetropper i valgkamp i kommunerne og regionerne. Vi er nødt til at få mere kul på frem til det vigtige valg, hvor store ting står på spil.

- Hvis DF skal gøre noget godt for sig selv, så er vi nødt til at kigge indad. Der skal ikke bare justeres på lidt småting eller tales om en "genrejsning". Vi er nødt til at gennemreformere partiet, skriver Kofod.

Tilbage i september kom det frem, at DF-formand Kristian Thulesen Dahl havde lukket partiets koordinationsudvalg. Det koordinerede blandt andet den daglige politiske indsats i partiet. Med lukningen var Kofod ikke længere en del af DF's ledelse.

DF's 25. årsmøde er - som så meget andet i disse tider - påvirket af corona. Det finder sted fem forskellige steder i landet på lørdag. Hovedscenen vil være at finde i Odense.

Peter Kofod oplyser, at han ikke har yderligere kommentarer til opdateringen.

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

AF: JOHN WENNERWALD

Rigsret? Selvfølgelig 17. januar 2021 kl. 20.16

AF: JENS E NIELSEN

varme i sakskøbing 16. januar 2021 kl. 20.36

AF: LINDA SOMMER

Moralsk støtte til Rødby og… 14. januar 2021 kl. 20.44

AF: LINDA SOMMER

Kapacitetstilpasning i dagtilbud 12. januar 2021 kl. 20.39

AF: JOHN WENNERWALD

Fire skræmmende år 10. januar 2021 kl. 21.38

Annonce