cookie-og-privatlivspolitik
Peter Skaarup (DF) mener, at partiet skal blive langt bedre til at forklare sine vælgere præcist, hvad det mener.
Peter Skaarup (DF) mener, at partiet skal blive langt bedre til at forklare sine vælgere præcist, hvad det mener.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Politik

Dansk Folkepartis top vil tale til folket igen

Der gik teknik og kancellisprog i den for Dansk Folkeparti i sidste valgperiode, og det skal der ændres på.
15. september 2019 kl. 20:00 Af Ritzau

Annonce

I takt med, at Dansk Folkeparti fik magt og indflydelse, glemte ledelsen at kommunikere klart til medlemmerne. Det siger gruppeformand Peter Skaarup i forbindelse med partiets årsmøde i Herning søndag.

Det har betydet, at ikke mindst medlemmerne, der i det daglige kæmper partiets kamp, ikke har følt sig klædt godt nok på til at forklare partiets politik og resultater.

- Vi har ikke været flinke nok til i direkte sprog at fortælle, hvad vi ville, og hvad vi har fået ud af de forhandlinger, vi havde med regeringen.

- Jeg tror, der er sket det, at man sidder i et forhandlingslokale med embedsmænd og ministre. Og så bruger man det samme sprog og den samme fremgangsmåde, når man kommer ud bagefter, siger gruppeformand Peter Skaarup.

Han nævner både paradigmeskiftet samt partiets resultater fra finansloven - hvor man var med til at få fjernet sats-puljemidlerne og dermed styrkede pensionisters økonomi - som eksempler.

- Det resultat havde ingen troet muligt. Men vi fik ikke kommunikeret det klart til vælgerne, så opfattelsen blev, at det ikke var så stort, siger Peter Skaarup.

Han siger, at partiets top fra nu af kommer til at tale meget mere direkte om, hvad partiet vil, og hvilke holdninger det har.

- Fordi vi blev så afgørende og fik så meget indflydelse, så har vi nok lullet os ind i noget teknik og bureaukrat-sprog, som danskerne ikke har forstået.

- Og vi har lavet for mange mellemregninger. Vi skal tale til danskerne i meget mere direkte sprog, siger gruppeformanden og afslutter:

- Det kan vi sagtens, og det har vi også gjort før.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Snot for sig og skæg for sig 24. maj 2020 kl. 22.47

AF: JOAN GERTI KRAGH

Grøn Genstart,… 18. maj 2020 kl. 12.53

AF: JOHN WENNERWALD

Skeletterne vælter ud af skabet 17. maj 2020 kl. 20.59

AF: FREDDI HANSEN

Det Falsterske dige 16. maj 2020 kl. 01.09

AF: MARTIN WOUTERS

brædder ønsker hurtigt… 15. maj 2020 kl. 16.47

AF: LINDA SOMMER

Lolland er som skabt til… 14. maj 2020 kl. 17.26

Annonce