cookie-og-privatlivspolitik
Der vil inden længe komme krav om, at besøgende og ansatte på sociale tilbud og plejehjem skal anvende mundbind eller visir. Kravet vil ikke gælde for beboere og brugere, og enkelte andre grupper er også undtaget.
Der vil inden længe komme krav om, at besøgende og ansatte på sociale tilbud og plejehjem skal anvende mundbind eller visir. Kravet vil ikke gælde for beboere og brugere, og enkelte andre grupper er også undtaget.
Foto: Signe Goldmann/Ritzau Scanpix

Politik

Efter lidt tovtrækkeri skal plejehjemsansatte nu bruge mundbind

I Epidemiudvalget er der opbakning til, at personale og besøgende på landets plejehjem skal bruge mundbind.
03. december 2021 kl. 14:41 Af Ritzau

Selv om det ikke er alle partier, som synes om det, skal ansatte på landets plejehjem igen til at bære mundbind.

Det har Folketingets Epidemiudvalg vedtaget fredag.

- Smitten går desværre den forkerte vej lige nu, og situationen er alvorlig for dem, der er i særlig risiko for at blive alvorligt syge af covid-19, siger social- og ældreminister Astrid Krag (S).

- De ældre borgere på vores plejehjem er blandt de allermest sårbare og udsatte, når det kommer til coronavirus, og derfor er det så vigtigt, at vi skærmer dem mod at blive smittet.

Regeringen har på baggrund af en indstilling fra Epidemikommissionen søgt om opbakning til kravet i Epidemiudvalget.

Annonce

Dansk Folkepartis sundhedsordfører, Liselott Blixt, stemte imod kravet om mundbind på mødet i udvalget fredag formiddag.

Det gjorde hun af hensyn til de ældre på plejehjemmene.

- De lever deres sidste tid. Nogle af de her mennesker har en demenslignende sygdom, som betyder, at de har brug for mimik, et kram, et knus og en berøring, siger hun.

- Det vil være rigtig trist at se, at man på et lille plejecenter, hvor man ved, at alle er vaccinerede, og hvor man hovedsageligt sidder i fællesstuen og hygger sig sammen, skal gå med visir og mundbind.

SF stemte hverken for eller imod.

Annonce

- Jeg er meget ked af mundbind på plejehjem, fordi det er meget begrænsende for den sociale kontakt, som er så vigtig. Det er også ufatteligt hårdt for personalet, siger sundhedsordfører Kirsten Normann Andersen.

Hun noterer sig dog samtidig, at både Ældresagen og FOA bakker op om et krav om mundbind.

Folketingets Epidemiudvalg vedtog torsdag eftermiddag i sidste uge, at besøgende og medarbejdere på sygehuse, klinikker og kommunale sundhedstilbud fra denne uge skal bære mundbind.

Dog var der i første omgang ikke opbakning til, at ansatte på plejehjem skal bære mundbind. Derfor blev det drøftet Epidemiudvalget igen fredag i denne uge.

Kravet om mundbind eller visir vil gælde for personer over 12 år og omfatter besøgende og ansatte, på sociale tilbud, plejehjem og på arealer, hvor besøgende har adgang.

Annonce

Det er forventningen, at det træder i kraft i næste uge.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PER HØYEM

Vindmøller og Power-to-x anlæg 14. januar 2022 kl. 00.23

AF: PER HØYEM

Leo Christensen og Vindmøller 09. januar 2022 kl. 11.48

AF: PER THOMSEN

Aotocampere Stubbekøbing 23. december 2021 kl. 18.41

AF: PER HØYEM

Power-to-x- anlæg og Vindmøller 23. december 2021 kl. 15.16

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen 21. december 2021 kl. 19.39

AF: MARIA SCHOUW NIELSEN

Specialskolen Lolland - er… 18. december 2021 kl. 19.56

Annonce

ANNONCE