cookie-og-privatlivspolitik
Skatteminister Morten Bødskov (S) er indkaldt til åbent samråd om udskydelsen af det nye boligskattesystem for blandt andet at svare på, hvorfor forligskredsen først blev orienteret om forsinkelsen kort før et pressemøde.
Skatteminister Morten Bødskov (S) er indkaldt til åbent samråd om udskydelsen af det nye boligskattesystem for blandt andet at svare på, hvorfor forligskredsen først blev orienteret om forsinkelsen kort før et pressemøde.
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Politik

Opposition: Vi fik intet at vide om forsinket boligskattesystem

Oppositionen blev først orienteret om udskydelsen af boligskattesystemet kort før et pressemøde om sagen.
07. november 2019 kl. 11:17 Af Ritzau

Annonce

I et brev til Skattestyrelsen 27. august konkluderer Statens it-råd, at tidsplanen for indførelsen af de nye ejendomsvurderinger og opkrævningen af nye boligskatter har været "helt urealistisk".

Alligevel blev forligskredsen først orienteret om forsinkelsen af skatteminister Morten Bødskov kort før et pressemøde 24. oktober.

Derfor er Morten Bødskov torsdag i samråd for redegøre for, hvorfor partierne først blev orienteret om forsinkelsen to måneder senere.

- Ministeren har vidst det i to måneder uden at fortælle os om det. Vi mener, at man bør underrette Folketinget, når der sker noget så graverende, der har betydning for så mange mennesker, siger Venstres skatteordfører, Louise Schack Elholm.

- Vi er ret bekymrede over informationsniveauet, og vi er bekymrede over, hvorfor ministeren har siddet på den her information uden at orientere forligskredsen, siger hun.

Da Morten Bødskov overtog Skatteministeriet fra sin forgænger Karsten Lauritzen (V) satte han et eftersyn af skattevæsnets it-systemer i gang.

Det var resultatet af det eftersyn, som regeringen præsenterede på et pressemøde den 24. oktober. Her lød det også, at regeringen vil afsætte 1,7 milliarder kroner allerede i 2020 til yderligere genopretning af skattevæsnet.

Morten Bødskov pointerer, at regeringen ikke har haft en intention om at skjule noget.

- Jeg synes ikke, at man kan fremlægge et problem uden at have et svar på problemet. Når man sidder med så store problemer, så skal man jo også finde ud af finansieringen og betalingen af regningen, siger ministeren.

- Set med mine briller er den her øvelse lige efter bogen. Det har simpelthen været et forsøg på at finde svar på de problemer, der har været, siger han.

Foruden udskydelsen af det nye boligskattesystem udskydes udsendelsen af de nye ejendomsvurderinger ligeledes fra næste sommer frem til 2022.

Det betyder, at en del af de boligejere, der kunne se frem til at få penge tilbage i skat, skal vente længere.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

ønsker flere oplysninger… 18. november 2019 kl. 08.29

AF: JOHN WENNERWALD

Farvel til en kæmpe 17. november 2019 kl. 20.55

AF: BJARKE ROSENKILDE

Hvor bor de blå? 17. november 2019 kl. 00.39

AF: BJARKE ROSENKILDE

I den store xenofob Georg… 16. november 2019 kl. 12.40

AF: JOHN WENNERWALD

Råstofferne forsvinder 10. november 2019 kl. 21.48

AF: BJARKE ROSENKILDE

Medier og logik 10. november 2019 kl. 10.39

Annonce