cookie-og-privatlivspolitik
På trods af megen forberedelse kom USA's præsident, Donald Trump, ikke til Danmark i begyndelsen af september. Alligevel kostede besøget et millionbeløb.
På trods af megen forberedelse kom USA's præsident, Donald Trump, ikke til Danmark i begyndelsen af september. Alligevel kostede besøget et millionbeløb.
Foto: Saul Loeb/Ritzau Scanpix

Politik

Trumps aflyste danmarksbesøg dyrere end hidtil oplyst

Regningen for den amerikanske præsidents aflyste besøg lyder på over 5,7 millioner kroner.
16. oktober 2019 kl. 13:42 Af Ritzau

Annonce

Ud over mere end 9000 arbejdstimer kostede Donald Trumps aflyste besøg i Danmark penge til udstyr, udarbejdelse af vagtplaner og overnatningsmuligheder, der aldrig blev brugt.

Tidligere har det været fremme, at det aflyste besøg kostede mindst 4,2 millioner kroner. Et nyere svar fra Justitsministeriet til Enhedslistens Rosa Lund viser dog, at regningen er på over 5,7 millioner kroner.

- Der er her inkluderet lønudgifter forbundet med det skønnede antal afholdte arbejdstimer i forbindelse med besøget samt øvrige afholdte udgifter, fremgår det af svaret til Rosa Lund (EL).

Ifølge svaret har Rigspolitiet brugt 4200 timer, Forsvarsministeriet 2275 timer og Udenrigsministeriet 2411 timer på besøget.

For Rigspolitiet er der foruden penge til arbejdstimer brugt midler på indkvartering, der alligevel ikke skulle bruges, inddragelse af fridage og "ekstra operativt udstyr og materiel".

Statsministeriet kan ikke sætte tal på, hvor mange timer der er brugt på besøget, men skriver, at "mindst 13 medarbejdere" har været involveret i forberedelsen og har brugt "en betydelig mængde" arbejdstimer.

- Statsministeriet har endnu ikke modtaget alle fakturaer for udgifter afholdt i forbindelse med forberedelsen af den amerikanske præsidents besøg, står der i svaret.

Det fremgår, at Transport- og Boligministeriet har brugt 327 kroner på en times arbejde, mens Vejdirektoratet har brugt små 50.000 kroner på arbejds- og rejsetid og ekstra personale.

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har brugt 20.000 kroner på planlægning inklusive udgifter til et aflyst møde. Banedanmark noterer en udgift på 865 kroner til "administrativt arbejde i form af udarbejdelse af et udkast til en intern vagtplan samt foretaget intern koordinering."

Ud over disse udgifter kan der ligge flere hos regioner og kommuner. Svaret gælder nemlig kun for statens udgifter.

- I besvarelsen er "politiet og hos andre danske myndigheder" afgrænset til at omfatte statslige myndigheder, hvorfor eventuelle udgifter i kommuner og regioner ikke er omfattet af besvarelsen, står der.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

er dette rigtigt at man vil… 18. september 2020 kl. 17.07

AF: MARTIN WOUTERS

lindholm ghetto 18. september 2020 kl. 17.00

AF: MARTIN WOUTERS

storstrøms bro 17. september 2020 kl. 13.57

AF: HENNING ABILDGAARD

Hastværk med… 15. september 2020 kl. 21.07

AF: JOHN WENNERWALD

Det skal være nemt at være syg 13. september 2020 kl. 22.19

AF: KNUD ÆRBO

Besparelser i ældreplejen 12. september 2020 kl. 10.18

Annonce