cookie-og-privatlivspolitik
USA vil have soldater fra Danmark og andre lande til at afløse amerikanske soldater i det nordøstlige Syrien. (Arkivfoto).
USA vil have soldater fra Danmark og andre lande til at afløse amerikanske soldater i det nordøstlige Syrien. (Arkivfoto).
Foto: Str/Ritzau Scanpix

Politik

USA vil have danske soldater til Syrien

Det kan sætte Danmark i en klemme mellem Tyrkiet og USA at sende danske soldater til Syrien, skriver Politiken
09. juli 2019 kl. 21:31

Annonce

USA vil have soldater fra Danmark og andre lande til at afløse amerikanske soldater i det nordøstlige Syrien. Det skriver Politiken.

Hverken Udenrigs- eller Forsvarsministeriet ønsker at kommentere sagen over for avisen, men ifølge Politikens oplysninger blev det drøftet på et møde i Udenrigspolitisk Nævn i sidste uge.

Politiken erfarer fra en række kilder tæt på processen, at USA blandt andet vil have danske specialstyrker fra Jægerkorpset og Frømandskorpset til området.

De danske specialstyrker har igennem nogen tid arbejdet med planlægningen.

I det kurdiskkontrollerede område skal danskerne ifølge Politiken være med til at rådgive og træne lokale kurdiske soldater fra YPG-militsen.

Kurderne står både over for resterne af Islamisk Stat og det russiskstøttede syriske Assad-regime, der er ved at have generobret kontrollen med det meste af det øvrige Syrien.

Samtidig truer den danske Nato-alliancepartner Tyrkiet med at gribe militært ind mod YPG-militsen, som Tyrkiet anser for at være nære allierede med Tyrkiets kurdiske hovedfjende, PKK.

Derfor vil et dansk samarbejde med YPG ikke høste bifald hos Tyrkiets præsident Erdogan, skriver Politiken.

Omvendt vil det med al sandsynlighed ikke falde i god jord i Washington, hvis Danmark afviser det amerikanske ønske.

Socialdemokratiets forsvarspolitiske ordfører, Bjarne Laustsen, kender ikke til den amerikanske anmodning. Men han siger til Politiken, at han er positiv.

- Men alle de henvendelser, der kommer fra vores nære allierede om international hjælp, plejer vi at tage imod.

- Men vi tager ikke ud alene, vi skal være sammen i en koalition. Så hvis vi har ekspertisen på et bestemt område - og vi ikke bliver dybere involveret i Syrien - så kan jeg godt forstille mig, at vi vil se positivt på det«, siger Bjarne Laustsen til avisen.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Moderne befolkningsopdragelse 21. oktober 2019 kl. 12.46

AF: BJARKE ROSENKILDE

Når Gud er død. 21. oktober 2019 kl. 02.13

AF: JOHN WENNERWALD

Velfærd i kommunerne 20. oktober 2019 kl. 21.26

AF: BJARKE ROSENKILDE

Borgerens stat 19. oktober 2019 kl. 13.42

AF: BJARKE ROSENKILDE

Lokalpolitik 18. oktober 2019 kl. 11.15

AF: JOHN WENNERWALD

Oprydning efter brystkræftsskandale 13. oktober 2019 kl. 20.51

Annonce