cookie-og-privatlivspolitik
John Brædder.
Foto: Ingrid Riis, arkivfoto

Politik

Veganerpartiet tvinger borgmester-liste til ændring

Borgmester John Brædders liste Guldborgsundlisten må finde sig en anden placering på stemmesedlen til næste kommunalvalg efter, at Veganerpartiet er kommet til.
14. september 2020 kl. 14:37 Af Citathistorie

Annonce

To borgmesterpartier og 18 andre lokale partier skal have fundet sig et nyt listebogstav til kommunalvalget næste år, efter at Indenrigsministeriet har godkendt Veganerpartiet som opstillingsberettiget til Folketinget og tildelt det listebogstavet G.

Som landsdækkende parti får Veganerpartiet eneret på G'et, uanset om andre har benyttet bogstavet tidligere, skriver DK Nyt.

Det rammer Guldborgsundlisten med 11 mandater, herunder Guldborgsunds borgmester John Brædder, og nytgribskov med seks valgte, nu otte mandater, herunder Gribskovs borgmester Anders Gerner Frost.
Begge lokale partier har gennem flere kommunalvalg stillet op under listebogstavet G, skriver DK Nyt.

Det er slut nu, ligesom det er slut for Vesthimmerlandslisten i Vesthimmerland og Grundejerne i Solrød, som fik hver et mandat ved seneste kommunalvalg i 2017. De to og yderligere 16 andre partier i 16 andre kommuner stillede også op ved kommunalvalget i 2017 under listebogstavet G, men uden at opnå valg.

Det er ikke første gang, et nyt landsdækkede parti fratager lokale lister deres hidtidige listebogstav, skriver DK Nyt.

Ved kommunalvalget i 2017 måtte i alt otte lokale lister opgive listebogstaverne D og Å, som var blevet overtaget af henholdsvis Nye Borgerlige og Alternativet.

Ved kommunalvalget næste år er også listebogstavet E tvivlsomt for lokale partiet, hvis Klavs Riskær Pedersen opnår opstillingsberettigelse for sit parti Borgerlisten. I givet fald får han ikke alene eneret på bogstavet, men også på partinavnet, der ved kommunalvalget i 2017 forekom i forskellige varianter i 16 kommuner, skriver DK Nyt.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Kampen om velfærden 20. september 2020 kl. 21.39

AF: MARTIN WOUTERS

er dette rigtigt at man vil… 18. september 2020 kl. 17.07

AF: MARTIN WOUTERS

lindholm ghetto 18. september 2020 kl. 17.00

AF: MARTIN WOUTERS

storstrøms bro 17. september 2020 kl. 13.57

AF: HENNING ABILDGAARD

Hastværk med… 15. september 2020 kl. 21.07

AF: JOHN WENNERWALD

Det skal være nemt at være syg 13. september 2020 kl. 22.19

Annonce