cookie-og-privatlivspolitik
Anita og Jan Herluf Petersen lukkede butikken, der havde været i familiens eje i 74 år, med en fest. De får nu mere tid til at se børnene Rikke og René, som de her flankeres af, samt børnebørnene. De bor alle i Strøby Egede ved Køge.

4

Billeder

Anita og Jan Herluf Petersen lukkede butikken, der havde været i familiens eje i 74 år, med en fest. De får nu mere tid til at se børnene Rikke og René, som de her flankeres af, samt børnebørnene. De bor alle i Strøby Egede ved Køge.
Foto: Claus Hansen

Saxkjøbing Avis

- Skal gud ske lov fortsætte

Jan Herluf Petersen lukkede forrige lørdag Læder & Sport efter 39 år - men fortsætter i baglokalet.
01. juni 2021 kl. 07:17 Af Niki Treumer Mogensen

SAKSKØBING Pladsen på gavebordet blev stadig trangere, som forrige lørdag skred frem i Sakskøbing.

Her havde Læder & Sport sidste åbningsdag, og det blev markeret med gratis øl, vand og pølser i et telt i gården bag butikken i Søndergade.

I takt med at vin, blomster, gavekurve og farvelhilsener blev overleveret, udvekslede indehaver Jan Herluf Petersen håndtryk, knytnævehilsner og kram med gæsterne.

- Det er mærkeligt, det er 39 år, mand, sagde han, der har brugt en stor del af sit liv i butikken, om at skulle lukke.

Denne åbnede forældrene i Vestergade i 1947, siden fulgte flytning og den nuværende ejers overtagelse, som blev endelig i 1993.

Annonce

Siden har han drevet butikken med konen Anita, men i 2016 blev det meldt ud, at butikken ville lukke sommeren 2021.

Brugsen har købt lokalerne, men parret fortsætter med at drive butik i baglokalet, og det bliver primært med salg til foreninger og erhverv.

- Men private kan også komme forbi og handle, selv om der bliver et mindre udvalg, fortalte Jan Herluf Petersen til Folketidende, inden han sagde til en kunde:

- Jeg skal gud ske lov fortsætte herinde bagved.

I ugerne op til lukkedagen havde der været udsalg med stadig større rabatter at hente på varerne, og derfor var der lørdag mange tomme hylder.

Annonce

- Det gør helt ondt at se det sådan her, men det er en helt fantastisk opbakning, vi har oplevet. Vi har kun 67 par sko tilbage, og bare til Dølle plejer vi at have 600 par med i bilen, sagde han.

Blandt de mange kunder, der kiggede forbi, var Kirsten og Steen Fever-Eriksen fra Rødby. De havde handlet i butikken siden midt-80'erne, hvor den nu voksne søn skulle have sine første fodboldstøvler.

- Det er trist, at forretningen lukker, men vi vil stadig handle her, sagde hun, og husbonden tilføjede:

- Så går vi bare ind ad bagdøren.

Åbningstiden var udvidet til klokken 14, så de andre erhvervsdrivende i byen kunne nå at sige farvel.

Annonce

Mere tid til familien

Ejerparret ser nu frem til at få meget mere tid til at se børnene Rikke og René samt ikke mindst børnebørnene, der alle bor i Strøby Egede ved Køge.

Butikken bemander de dog stadig tirsdag, torsdag og lørdag klokken 10-13 samt fredag klokken 14-17.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Saxkjøbing Avis":
Annonce
ANNONCE