cookie-og-privatlivspolitik
Sakskøbing kirkegård - konfirmander arrangerer gravlys Alle helgens dag. Billedet er fra sidste år.

2

Billeder

Sakskøbing kirkegård - konfirmander arrangerer gravlys Alle helgens dag. Billedet er fra sidste år.
Foto: Privat

Saxkjøbing Avis

Alle helgens dag i Sakskøbing Kirke

Søndag 7. november er det Alle helgens dag, hvor vi mindes de døde.
05. november 2021 kl. 05:01 Af Saxkjøbing Avis

SAKSKØBING - Gudstjenesten i Sakskøbing Kirke klokken 15.00 er derfor noget helt specielt.

Sakskøbing Kirkes Pigekor og pigekorets vokalensemble cantAnima medvirker med kormusik, der sætter en særlig stemning på Alle helgens dag.

Gudstjenesten indledes og afsluttes med en musikalsk lysprocession, og koret synger også nogle satser undervejs i gudstjenesten under ledelse af organist Flemming Chr. Hansen.

I forbindelse med kirkebønnen fra prædikestolen nævner vi navnene på dem, der er døde i det forløbne år i Sakskøbing sogn, og vi synger fællessalmer om det kristne opstandelseshåb og det evige liv. Begge sognepræster, Hanne Margrethe Tougaard og Lisbeth Lumby, medvirker.

I nogle familier er det skik at besøge kirkegården og eventuelt sætte lys på graven på denne dag. Rundt om på kirkegården vil konfirmanderne opstille 600 tændte gravlys i grupper, og man er velkommen til at tage et gravlys og sætte det hen på et gravsted.

Annonce

Umiddelbart efter gudstjenesten og frem til klokken 17 er der stemningsfuld orgelmusik i kapellet på kirkegården. Der er mulighed for at tænde et lys for en af sine kære, og man kan også skrive et eller flere navne på et hjerte, som kan lægges ved lyset, og man kan få et ord med på vejen. Ved indgangen til det gamle kapel er der også mulighed for at mindes sine døde.

De familier, der i årets løb har mistet en af deres nærmeste, har fået en særlig invitation med posten, men både gudstjenesten i kirken, kirkegården, og kapellet er naturligvis åbne for alle.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Saxkjøbing Avis":
Annonce
ANNONCE