cookie-og-privatlivspolitik

Saxkjøbing Avis

Fond udbetaler store beløb til gode formål

Nu kommer der store beløb til udbetaling for kulturelt, velgørende eller almennyttigt arbejde.
26. november 2021 kl. 08:05 Af Saxkjøbing Avis

LOLLAND-FALSTER I knapt 40 år har Lolland-Falsters og Langelands Købstæders Brandsocietets Fond virket i stort set ubemærkethed. Fonden har årligt udbetalt et mindre antal legater for samlet omkring 100.000 kroner. Det har typisk været støtte til områdets lokale ildsjæle.

Foranlediget af det lave renteniveau besluttede fondens bestyrelse i 2020 at ansøge om Civilstyrelsens tilladelse til at udbetale fondskapitalen på knapt tre millioner kroner.

Her i sommer modtog fonden Civilstyrelsens tilladelse til at udbetale fondens samlede kapital over en periode på op til tre år.

Fondens lokale bestyrelsesmedlem Troels Jørgensen, Nysted, fortæller supplerende, at fondens kapital stammer fra et brandforsikringsselskab, der blev etableret tilbage i 1846. Som følge af ændret lovgivning på forsikringsområdet ophørte forsikringsselskabet med at drive forsikringsvirksomhed i 1985 og ændrede formål, hvorefter afkastet fra formuen - efter modtaget ansøgninger - blev udbetalt til kulturelt, velgørende eller almennyttigt arbejde på Lolland-Falster og Langeland.

Troels Jørgensen fortsætter: Nu hvor der er sket ændring i fundatsen, kan der støttes med helt andre beløbsstørrelser end tidligere, og det drejer sig derfor om at finde gode formål at støtte, hvor såvel foreninger, sammenslutninger som privatpersoner kan komme i betragtning.

Annonce

Skulle der blandt avisens læsere være nogen, der ønsker at ansøge om beløb fra den store "pulje", kan ansøgningsskema rekvireres hos fondens formand: Anders F. Møller, Søndre Boulevard 23, 4930 Maribo, tlf.nr. 30668439, mail afm@mail123.dk.

Førstkommende ansøgningsfrist er i øvrigt 1. december 2021.

- Se også annoncen andetsteds i avisen. Kh.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Saxkjøbing Avis":
Annonce
ANNONCE