cookie-og-privatlivspolitik
Sax-Trans er blevet en del af projektet, og har derfor uddannet to chauffører i førstehjælp og udstyret dem med det rette udstyr.
Sax-Trans er blevet en del af projektet, og har derfor uddannet to chauffører i førstehjælp og udstyret dem med det rette udstyr.
Foto: Privat

Saxkjøbing Avis

Har hjertestartere ombord

Danske Fragtmænd Express har indgået et samarbejde med Hjertepiloterne og udstyret mere end 100 biler med førstehjælpsudstyr. Sax-Trans er som den første fragtmandsvirksomhed i Danske Fragtmænd nu blevet en del af projektet og er klar til at træde til, når uheldet er ude.
07. maj 2019 kl. 15:36 Af Manfred Sørensen

Annonce

Den femårige aftale mellem Danske Fragtmænd Express og Hjertepiloterne skal være med til at tilbyde landsdækkende førstehjælp.

- Alle hjertepiloter er forbundet til appen "Hjertepiloterne", der er koblet op til de forskellige regioner. I tilfælde af et hjertestop tilkalder alarmcentralen i regionen de tre nærmeste hjertepiloter, der får en besked på deres telefon. Herefter kan de enten trykke "ja" eller "afvis", hvorefter de kører hen til adressen ved hjælp af en GPS-lokation, fortæller Jesper Laugesen, salgsdirektør i Danske Fragtmænd Express, der er bagmanden bag samarbejdet.

Nogle gange kommer hjertepiloterne før ambulancen og andre gange efter. Lige meget hvad er det dog en hjælp hver gang, de rykker ud.

- Hvis vi kommer før, går vi selvfølgelig i gang med at yde den livreddende førstehjælp, som alle vores chauffører er uddannet i. Ellers spørger vi ambulancefolkene, om vi kan hjælpe.


En god sags tjeneste

En god sags tjeneste
Aftalen lød på 100 biler med mulighed for udvidelse. Nu er Sax-Trans på Lolland/Falster som den første fragtmandsvirksomhed blevet en del af projektet, og har derfor uddannet to chauffører i førstehjælp og udstyret dem med det rette udstyr.

For Flemming Werner Jensen, direktør i Sax-Trans, er det et ønske om at gøre noget for en god sags tjeneste.

- Da jeg hørte om projektet, tænkte jeg straks, at vi skulle være med. Jeg synes jo, at det er rigtig fornuftigt, at vi også kører rundt med hjertestartere, så vi også kan træde til og være med til at redde menneskeliv, fortæller han.

Sax-Trans' nye hjertepiloter har allerede været rykket ud et par gange, og Flemming selv oplever, at det har stor betydning for chaufførerne.

- De er jo stolte af at være en del af projektet. De har også et klistermærke bag på bilen, hvor der står, at de er hjertepilot og har en hjertestarter med om bord. På den måde betyder det meget for dem, fortæller Flemming.

Siden aftalens begyndelse i september har der i Region Sjælland været 175 udkald, som Danske Fragtmænd i 64 af tilfældene har hjulpet.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Saxkjøbing Avis":
Annonce