cookie-og-privatlivspolitik
Leonora Christina Ulfeldt, der endte sine dage i Maribo Kloster.
Foto: Privat

Saxkjøbing Avis

Leonora Christina Ulfeldt

Foredrag om Leonora Christina Ulfeldt, der endte sine dage i Maribo Kloster.
16. februar 2020 kl. 07:27 Af Saxkjøbing Avis

Annonce

Ved det næste arrangement i Sakskøbing Lokalhistoriske Forening vil den kendte foredragsholder John Hansen, Nykøbing F., fortælle om Leonora Christina Ulfeldt, der endte sine dage i Maribo Kloster.

Hun blev født i 1621 som datter af Christian 4 og Kirsten Munk - hans hustru "til venstre hånd". Som 15-årig blev hun gift med Corfitz Ulfeldt. Efter Christian 4's død brød modsætningsforholdet mellem hende og Frederik 3. og dronning Sophie Amalie ud i lys lue. Samtidig blev Corfitz Ulfeldt anklaget for underslæb, så de måtte flygte.

Under svenskekrigen, holdt de i 1658 med svenskerne - så det hele skulle ende galt. Corfitz Ulfeldt døde i udlandet, men Leonora Christine blev indsat i Blåtårn i København, hvor hun sad i næsten 22 år. Hun endte som nævnt sine dage i Maribo Koster. Aftenen afsluttes med en kort generalforsamling.
Foredraget starter tirsdag 18. februar klokken 19.00 på Saxenhus

Der er gratis adgang for alle, men generalforsamlingen er forbeholdt medlemmer.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Saxkjøbing Avis":
Annonce