cookie-og-privatlivspolitik
Bjørn Fisker Ohl er en erfaren rundviser.

11

Billeder

Bjørn Fisker Ohl er en erfaren rundviser.
Foto: Kim Møller Pedersen

Saxkjøbing Avis

Rådhuset har fået masser af historier med vrinsk i

De to frivillige ildsjæle, Finn Hansen og Bjørn Fisker Ohl, har henholdsvis hængt op og leveret hestehistorier til en spritny udstilling på Nysteds gamle rådhus.
18. juli 2020 kl. 06:00 Af Kim Møller Pedersen

Annonce

NYSTED Det er lige før, der lyder et vrinsk. Eller måske et lille "prrrhhh" under denne formiddags lille rundtur. Men selvfølgelig også kun lige før. For rundviser Bjørn Fisker Ohl på 91 år er vist - trods alt - ikke helt sporet ind på at skulle gå rundt og lave muleprustelyde eller det, der ligner.

Til gengæld er han helt fremme i hesteskoene i forhold til den spritnye udstilling, der netop er sat op og åbnet på det gamle rådhus.

Man skal lige forbi en masse af de andre velkendte skibsmalerier og meget andet i det altid ganske gratis tilbud om diverse udstillinger. Og så lige dreje ind i lokale 2 overfor det gamle lagerrum.

Herefter er det bare at gå rundt og nyde den private samling med masser af historier med vrinsk i. Hestesportskøretøjer, en hel række af kongelige til hest og meget andet byder sig til.


Flotte firbenede hollændere

Hvis man skulle være den type, hvor hjertet lige galopperer lidt ekstra derudaf, når flotte firbenede hollændere gør sig til, eller en Roof-Seet-Break-hestesportsvogn ligeledes "flotter sig" på et ældre foto af Bjørn Fisker Ohl på vej til konkurrence med ridepisk mellem hænderne, så kan det varmt anbefales at tage en tur rundt om den nyeste udstilling på Nysted Rådhus.

For som manden med de mange lokale anekdoter - ikke mindst med masser af vrinsk i - selv siger det efter at have set de første gæster tage imod den nye udstilling:

- Når folk i forvejen er interesseret i heste og går ind i det rum, så er de nærmest ikke til at hive ud igen.

Samtidig er fortællelysten stadig stor hos den tidligere præst med det store kendskab til både Aalholms historie og ikke mindst mange personer i og omkring selvsamme historie. Rundvisningerne med de mange anekdoter fra ikke mindst det mangeårige personlige venskab med baron Johan Otto Valdemar Raben-Levetzau er Bjørn FIsker Ohl stadig klar til at levere. Ved siden af alle de andre lokale anekdoter. Og ved siden af nu også det seneste tiltag, som fuldstændig har ændret et helt almindeligt og lidt intetsigende lokale til en udstilling fuld af heste og køretøjer.

- Her har du mine to hollandske heste. Er de ikke dejlige? De blev 35 år gamle, og de var fantastiske. De var ikke til at skræmme. De kunne køre - kun de to - med det, der ellers normalt var et firspand, fortæller den stadig glødende hesteinteressede tidligere præst denne formiddag.

Historierne springer nærmest ud fra væggene i det lille lokale. Og ellers får de gerne "starthjælp" fra manden, der engang havde 14 hestesportskøretøjer. Det gælder både tirsdag og fredag fra 11 til 14.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Saxkjøbing Avis":
Annonce