cookie-og-privatlivspolitik
Fællesskab er nøgleordet for det nye boligområde Rørbæk Huse. Tæt-lav-bebyggelsen vil give mange varierede muligheder for socialt samvær, både på de private terrasser og i den fælles gård.

3

Billeder

Fællesskab er nøgleordet for det nye boligområde Rørbæk Huse. Tæt-lav-bebyggelsen vil give mange varierede muligheder for socialt samvær, både på de private terrasser og i den fælles gård.
Foto: Modelfoto

Saxkjøbing Avis

Rørbæk Huse-entreprenør valgt

Projektet med at omdanne den tidligere Rørbæk Skole-grund er nu kommet et vigtigt skridt videre.
09. august 2020 kl. 05:04 Af Kim Møller Pedersen

Annonce

SAKSKØBING På grunden, hvor den gamle Rørbæk Skole lå, er Sakskøbing Boligselskab godt på vej til at bygge nye almene lejeboliger.

Og projektet er nu kommet et afgørende skridt videre.

Med andre ord er der valgt en entreprenør til det nye boligområde Rørbæk Huse, som Sakskøbing Boligselskab skal til at opføre.


Give grunden liv

Rørbæk Skole blev revet ned i 2013, og siden har lokalbefolkningen haft mulighed for at nyde den grønne græsplæne midt i et ellers bebygget område.

Det kan dog heller ikke helt afvises, at der nok også skal have været en del, som gennem nu mange år måske har tænkt: Sker der mon ikke snart noget, der kan bringe nyt liv til den gamle skolegrund med de mange, mange års historie bag sig? Og jo, det kommer snart til at ske.

- Med det nye byggeri ønsker Sakskøbing Boligselskab at opføre boliger, der vil være med til at give grunden liv, så den ikke længere fremstår tom, fortæller formand for boligselskabet Lene Rørholt via en pressemeddelelse.

Her kan man også læse om projektets nye, afgørende fremskridt med valget af en entreprenør. Det bliver Adsbøll Entreprise A/S, der skal stå for byggeriet, oplyser boligselskabet, der glæder sig til samarbejdet.


Spadestik til december

Næste store milepæl for det nye boligområde bliver dermed første spadestik, som man håber at kunne fejre i løbet af december i år.

Der er lagt op til et projekt bestående af 37 nye boliger. Boligerne bliver både klassiske og moderne og fordeles på et og to plan på mellem 85 og 105 kvadratmeter.

Efter planen skal de nye boliger fordeles på to gårde med 17-18 huse. Alle boliger i de to gårde skal ligge omkring et fælles indre gårdrum, hvor beboerne kan mødes i det daglige og komme hinanden ved.

Gennem bebyggelsen, fra nord til syd, bliver der tilmed etableret et indre stræde, hvor der vil blive plads til fodgængere og cyklister. Ønsket med boligområdet er i det hele taget at skabe et slentrekvarter med leg på gaderne, hvor alle er velkomne til gavn for hele det omkringliggende lokalsamfund.

Grunden er beliggende mellem Nykøbingvej, Hasegade, Saxes Allé og Skolegade, og de nye boliger kommer derfor til at ligge yderst centralt i Sakskøbing. Byggeriet påregnes at stå færdigt ultimo 2021.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Saxkjøbing Avis":
Annonce