Annonce
Ugeavisen Lolland

Rørbæk Huse-entreprenør valgt

Fællesskab er nøgleordet for det nye boligområde Rørbæk Huse. Tæt-lav-bebyggelsen vil give mange varierede muligheder for socialt samvær, både på de private terrasser og i den fælles gård. Foto: Modelfoto

Projektet med at omdanne den tidligere Rørbæk Skole-grund er nu kommet et vigtigt skridt videre.

SAKSKØBING På grunden, hvor den gamle Rørbæk Skole lå, er Sakskøbing Boligselskab godt på vej til at bygge nye almene lejeboliger.

Og projektet er nu kommet et afgørende skridt videre.

Med andre ord er der valgt en entreprenør til det nye boligområde Rørbæk Huse, som Sakskøbing Boligselskab skal til at opføre.

Området omkring den gamle Rørbæk Skole-grund er karakteriseret af natur og rekreative områder med campingplads, sportsarealer, sø og å samt fjorden og havnen forholdsvis tæt ved. Foto: Kim Møller Pedersen

Give grunden liv

Rørbæk Skole blev revet ned i 2013, og siden har lokalbefolkningen haft mulighed for at nyde den grønne græsplæne midt i et ellers bebygget område.

Det kan dog heller ikke helt afvises, at der nok også skal have været en del, som gennem nu mange år måske har tænkt: Sker der mon ikke snart noget, der kan bringe nyt liv til den gamle skolegrund med de mange, mange års historie bag sig? Og jo, det kommer snart til at ske.

- Med det nye byggeri ønsker Sakskøbing Boligselskab at opføre boliger, der vil være med til at give grunden liv, så den ikke længere fremstår tom, fortæller formand for boligselskabet Lene Rørholt via en pressemeddelelse.

Her kan man også læse om projektets nye, afgørende fremskridt med valget af en entreprenør. Det bliver Adsbøll Entreprise A/S, der skal stå for byggeriet, oplyser boligselskabet, der glæder sig til samarbejdet.

Rørbæk Skole blev revet ned i 2013, og til december forventes arbejdet med at skabe nyt liv på grunden at gå i gang. Foto: Arkiv
Artiklen fortsætter efter annoncen

Spadestik til december

Næste store milepæl for det nye boligområde bliver dermed første spadestik, som man håber at kunne fejre i løbet af december i år.

Der er lagt op til et projekt bestående af 37 nye boliger. Boligerne bliver både klassiske og moderne og fordeles på et og to plan på mellem 85 og 105 kvadratmeter.

Efter planen skal de nye boliger fordeles på to gårde med 17-18 huse. Alle boliger i de to gårde skal ligge omkring et fælles indre gårdrum, hvor beboerne kan mødes i det daglige og komme hinanden ved.

Gennem bebyggelsen, fra nord til syd, bliver der tilmed etableret et indre stræde, hvor der vil blive plads til fodgængere og cyklister. Ønsket med boligområdet er i det hele taget at skabe et slentrekvarter med leg på gaderne, hvor alle er velkomne til gavn for hele det omkringliggende lokalsamfund.

Grunden er beliggende mellem Nykøbingvej, Hasegade, Saxes Allé og Skolegade, og de nye boliger kommer derfor til at ligge yderst centralt i Sakskøbing. Byggeriet påregnes at stå færdigt ultimo 2021.

  • Fællesskab er nøgleordet for det nye boligområde Rørbæk Huse. Tæt-lav-bebyggelsen vil give mange varierede muligheder for socialt samvær, både på de private terrasser og i den fælles gård. Foto: Modelfoto
  • Området omkring den gamle Rørbæk Skole-grund er karakteriseret af natur og rekreative områder med campingplads, sportsarealer, sø og å samt fjorden og havnen forholdsvis tæt ved. Foto: Kim Møller Pedersen
  • Rørbæk Skole blev revet ned i 2013, og til december forventes arbejdet med at skabe nyt liv på grunden at gå i gang. Foto: Arkiv
Annonce
Annonce
Annonce
Lolland

De er blandt Danmarks bedste

Lolland

Skrider fra parti: "De dårlige oplevelser blev simpelthen for meget!"

112

Fulde og fartglade bilister stoppet

Vejret

Rekord slået: Drivvåd april er den vådeste i 150 år

112

Tredje gang: Narkopåvirket bilist mistede bilen

Lokal nyt

Se kortet: Her kan du tanke billigt i weekenden

Dølle

Bo er ny leverandør af Dølle-pølsen: - Jeg går ikke på kompromis med kvaliteten

112

Eftersøgt i knivstikker-sag er stadig på fri fod

Indland

Store bededag markeres med lukkede skoler og fri til ansatte

Indland

Byret: Beboer på Christiania tjente 20 millioner på hash

Guldborgsund

Nu igen: Vej bukker under for vand

Vejret

Weekenden bringer lunt forårsvejr til Danmark

Vejret

Vintrene på Lolland-Falster vil blive op til 30 procent vådere

Lolland

Her holder børnene fri store bededag

Indland

28-årig røver Rema 1000 med økse og går på bodega

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Kørte med tog ind i Ukraine: - Man mærker mest krigens nærvær på stemningen

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Indland

Mand er faldet fra kran under arbejde i København

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

Guldborgsund

Møder stor kritik: - Generelt virker det farligt

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier

112

Område ved fjord afspærret efter fund i vandet