cookie-og-privatlivspolitik
Arkivfoto
Foto: Privatfoto

Saxkjøbing Avis

Skønsang fra Sakskøbing til den store guldmedalje

Canta Al Mar, Festival Coral Internacional.
18. november 2018 kl. 08:10 Af Kim Møller Pedersen

Annonce

Sådan står der skrevet på det diplom, som det lokale vokalensemble Voci Fluenti hjembragte til Sakskøbing oven på sidste weekendens store konkurrence i Barcelona.

Her endte den store dyst aldeles fremragende for de lokale udsendte, der normalt har hjemmebane i Sakskøbing Kirke.

Således står der nederst på førnævnte diplom en lille spansk henvisning til "Campeon de la categoria" i kategorien "Vokalensembler".


Med i flere kategorier

Voci Fluenti stillede op i samlet tre kategorier ved konkurrencen, hvori der deltog 42 kor fra 20 lande - ikke bare europæiske, men også fra eksempelvis Filippinerne, Indonesien, Kina og USA.

I kategorien "Vokalensembler" blev det til en førsteplads og point nok til gulddiplom. Her sang de 10 sangere musik af de klassiske komponister Schütz, Rheinberger og Gjeilo samt Voces8-hittet "Underneath the stars" og en spiritual "Wade in de water".


Kirkemusik og pop

Desuden stillede koret op i kategorien "Kirkemusik", hvor det blev til en sjetteplads, men også med point til gulddiplom. Også i kategorien "Popmusik" var vokalensemblet fra Sakskøbing med helt fremme, hvor koret fik sølvdiplom og en sjetteplads.

Voci Fluenti kan betragtes som Sakskøbing Kirkes "elitekor", og det består af bare 10 erfarne sangere fra Lolland og Falster. Koret har eksisteret i ni år, og både Sakskøbing Kirkes organist og en af præsterne er med i ensemblet.

Derudover har medlemmerne erfaring fra diverse semiprofesionelle kor i København, fra sangskolen Sankt Annæ og fra det rytmiske miljø omkring konservatoriet i Aarhus.

Som forberedelse til dette års konkurrence i Barcelona har koret sunget i alt syv koncerter med konkurrenceprogrammet i forskellige kirker på Lolland og Falster.

Programmet rummer musik af så forskellige komponister som barokkomponisten Heinrich Schütz, romantikeren Sergej Rakhmaninov, popgruppen Pentatonix og heavybandet Rammstein.

Næste mulighed for at høre Voci Fluenti live er ved julekoncerten i Sakskøbing Kirke 2. december klokken 16, samt ved "De ni læsninger" sammesteds 16. december klokken 16.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Saxkjøbing Avis":
Annonce