cookie-og-privatlivspolitik
John Brædder og René Christensen.
Foto: Anders Knudsen, arkivfoto

Skinner og veje

Borgmester om broklap-afgørelse: En stor sejr!

Både borgmester John Brædder og byråds- og folketingsmedlem René Christensen glæder sig over udfaldet i sagen om Kong Frederik IX's Bro.
17. juni 2020 kl. 21:16 Af David Arnholm

Både Guldborgsund Kommunes borgmester John Brædder (G) og byråds- og folketingsmedlem René Christensen (DF) er godt tilfredse med den afgørelse, som et klart flertal i forligskredsen bag Femern Bælt-forbindelsen onsdag aften nåede frem til - at Kong Frederik IX's Bro fortsat skal være en klapbro.

- Det er jeg meget glad for. Det er en stor sejr! Og man kan sige: Det endte lykkeligt, efter at vi har været så grueligt meget igennem.

Sådan lyder reaktionen fra borgmester John Brædder (G), der glæder sig over perspektivet.
- Det her betyder, at vi nu kan fortsætte med at udvikle vores maritime turisme, og at man ikke skal bruge 23 timer på at sejle hele vejen rundt om en lukket bro, bemærker han.

Samtidig glæder John Brædder sig over, at Farvandsvæsnet nu har fået styr på søkortene, så de viser en korrekt sejlrende til Gedser.
- Det er ligesom om, det hele falder i hak på én gang, og det betyder, at tyskerne trygt kan rejse hertil igen, siger han og benytter lejligheden til at rose sejlerne for deres indsats med at overbevise forligskredsen om vigtigheden af en broklap.

Det lokale byrådsmedlem og folketingsmedlem René Christensen (DF) glæder sig også over aftalen.
- Det er dejligt - efter alle de pinsler, vi har været igennem – at den landede der, hvor vi får en klapbro, siger han og tilføjer, at der dog er mere at kæmpe for.

Annonce

Nemlig at få reduceret støjen.

- Vi har vundet første etape, men vi kan godt kæmpe en anden. Jeg tror, vi skal være lidt jyder og kæmpe for at få decibel-belastningen ned. Det er nogle år siden, vi vedtog anlægsloven, og mon ikke der er opfundet noget nyt siden? Findes der ikke noget mere moderne, så vi kan få støjen længere ned? Den kamp tror jeg, vi skal kæmpe, også i forhold til kommunens planer for havnen, siger han.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

ANNONCE