cookie-og-privatlivspolitik
Sofie Flader trækker et stort læs i forsvaret, men går også med frem i angrebet på kontraløbene, hvor hun har vist sig effektiv i den fase af spillet.
Foto: Flemming K. Karlsen

Sport

- Det er to forskellige turneringer

NFH's Sofie Flader vil rejse sig ovenpå det store nederlag i Paris i søndags.
18. november 2020 kl. 13:00 Af Thomas Jensen

NYKØBING Det var noget af en lussing NFH var ude for i søndags, da man på udebane i European League-kvalifikationen tabte med 12 mål til Paris 92.

En præstation som især forsvarsspilleren Sofie Flader bestemt ikke var stolt af, da hun også fik raget en to minutters udvisning for brok til sig. Det kostede en diskvalifikation, da det var hendes tredje i kampen.

- Jeg blev simpelthen så hidsig, fordi jeg følte mig uretfærdigt behandlet, da deres stregspiller slog mig hovedet med albuen hele tiden. Og da det skete endnu en gang, og jeg så fik udvisningen, så blev jeg så gal, siger Sofie Flader, der var ked af at svigte holdet med den sidste udvisning for protester.

Men nu ser NFH's nye forsvarsstyrmand frem mod aftenens vigtige udebaneopgør i Håndboldligaen mod Aarhus United, der er sidste spillerunde i første turneringshalvdel.

- Det var bestemt ikke godt, det vi leverede i søndags, men vi har haft tid til at bearbejde det i et par dage og har haft en rigtig god træning siden, så for mit eget vedkommende er den kamp glemt, selvom det var en stor skuffelse at levere så dårligt i min første internationale kamp, kommer det fra Sofie Flader, der har skullet grave dybt for at komme videre.

Annonce

- Jeg fokuserer på, at det er to forskellige turneringer, så det betyder intet i forhold til kampen mod Aarhus United, siger forsvarsgeneralen, der kom til NFH i sommerpausen fra netop aftenens modstander, Aarhus United, hvor hun spillede i tre sæsoner inden skiftet til NFH.

- Det bliver da dejligt at komme tilbage i Stadionhallen (Aarhus Uniteds hjemmebane, red.), men jeg glæder mig også lidt ekstra til den kamp, for den tegner utrolig spændende, da Aarhus er kommet på ret køl igen, mener Sofie Flader, der var en blandt mange, der forlod Aarhus United efter sidste sæson.

Deriblandt Celine Lundbye Kristiansen, der også tog til NFH samt Helena Elver og Julie Pontoppidan, der tog til henholdsvis Odense og Randers.

Men træneren Heine Eriksen er den samme, og netop det hæfter Sofie Flader sig ved.

- Det er meget de samme typer, han har hentet ind som erstatninger, så det har ikke ændret på deres spil, mener Sofie Flader, der er faldet godt til i NFH efter skiftet fra Aarhus United.

Annonce

- Man vil jo altid gerne vise, at det går lidt bedre det nye sted, griner hun.


Måske godkendt efterår

NFH kan spille sig op på 17 point og dermed lege med om fjerdepladsen i Håndboldligaen, mens Aarhus United har 11 point på ottendepladsen, der lige nøjagtig giver adgang til slutspillet.

- En sejr i aften vil lune ekstra meget. Så er vores efterår i Ligaen absolut godkendt og Final4-pladsen i pokalturneringen tæller også rigtig positivt, vurderer Sofie Flader.

Hendes tidligere træner Heine Eriksen, der også er ungdomslandstræner ved siden af jobbet i Aarhus United, ser frem til en forhåbentlig lige forestilling.

- Enten bliver det helt lige eller også vinder NFH stort. Vi har ikke kvaliteterne til at vinde en klar sejr over NFH, mener træneren, der ikke lægger så meget i, at NFH tabte stort i søndags i Paris, mens Aarhus United slog Ajax stort i deres seneste kamp.

Annonce

- Med al respekt for Ajax så er der væsentlig forskel på Ajax og Paris, lyder det fra Heine Eriksen, der mener at Aarhus United har præsteret fornuftigt.

- Vi ligger der, hvor vi havde forventet, og håber på at snige os med i slutspillet.

Der er kampstart kl. 20:00, og Radio SydhavsØerne sender direkte.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Paradigmeskifte version 2.0 09. maj 2021 kl. 22.09

AF: PAW HALLANDSON

Det skriger til himlen! 09. maj 2021 kl. 20.40

AF: LEIF A. JENSEN

Demokrat i Danmark! Hvor? 05. maj 2021 kl. 09.29

AF: JOHN WENNERWALD

Den 1. maj 02. maj 2021 kl. 22.18

AF: LARS RASMUSSEN

Solcellepark Grænge Åbent… 01. maj 2021 kl. 09.17

AF: JOHN WENNERWALD

Coronakuller 25. april 2021 kl. 22.26

Annonce

ANNONCE