cookie-og-privatlivspolitik
Andreas Kron (til højre) var først frustreret, men endte med at kunne juble fredag.
Andreas Kron (til højre) var først frustreret, men endte med at kunne juble fredag.
Foto: Gian Ehrenzeller/Ritzau Scanpix

Sport

Andreas Kron får sejr i Schweiz efter straf til portugiser

Andreas Kron kørte over stregen som nummer to i Schweiz Rundt, men fik derefter tildelt sejren.
11. juni 2021 kl. 17:43 Af Ritzau

Det tog lidt tid, men Andreas Kron endte fredag med at blive kåret som vinder af 6. etape af cykelløbet Schweiz Rundt.

Danskeren, der kører for Lotto-Soudal, kom nemlig i mål som nummer to efter at være blevet slået i en spurt om sejren Rui Costa.

Men portugiseren tog et stort sving i spurten, der bremsede Kron, som så ud til at have nok fart til at overhale Costa. Det resulterede efter en lang vurdering af løbets jury i, at portugiseren blev deklasseret, og Kron endte som etapevinder.

Det er den 23-årige danskers tredje sejr i karrieren og den anden i år. De har begge været på World Tour-niveau. I marts vandt han 1. etape af Volta a Catalunya.

Jakob Fuglsang blev torsdag slået på stregen i en kamp om sejren i Schweiz Rundt, men der skete der ingen ulovligheder i spurten, så Astana-danskerens placering bestod.

Annonce

Det var Richard Carapaz, der slog Fuglsang, og de to ligger også henholdsvis et og to i klassementet. Ineos-profilen har 26 sekunder ned til danskeren.

Efter en hektisk start på etapen kom et udbrud efter mange kilometer afsted. Gruppen talte hele 40 ryttere til at starte med og havde deltagelse af blandt andre Andreas Kron og Søren Kragh Andersen.

På vej op ad stigningen Lukmanierpass angreb David de la Cruz. Spanieren kom alene afsted, hvorefter flere små forfølgergrupper blev dannet.

Andreas Kron holdt sig til, og danskeren endte i en gruppe, der jagtede de la Cruz på vej op ad stigningen op mod mål.

Med cirka seks kilometer tilbage blev de la Cruz indhentet af spanierens holdkammerat Rui Costa og Hermann Pernsteiner. Lidt efter kom Andreas Kron op.

Annonce

Adskillige ryttere fra udbruddet jagtede fronttrioen, men til sidst stod det klart, at vinderen skulle findes blandt de tre.

Hermann Pernsteiner åbnede ballet i finalen, men gik hurtigt død. Rui Costa trådte derefter an med Kron lige i hælene. Danskeren så ud til at finde den fornødne fart på de sidste meter, men et svaj af Rui Costa pressede Kron ud mod barrieren og bremsede danskeren en smule.

Costa endte med at komme først over stregen, og en tydeligt frustreret Kron så ud til at måtte tage til takke med andenpladsen.

Men efter en lang vurdering af juryen endte det altså med dansk triumf.

Der resterer to etaper af Schweiz Rundt inklusive en bjergenkeltstart lørdag.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

EM i skyggen 13. juni 2021 kl. 23.00

AF: JOHN BRILL ENGKEBØLLE

Det frie valg 11. juni 2021 kl. 23.50

AF: TOM AHLQVIST

Venstre,s nedstigning fra… 10. juni 2021 kl. 14.17

AF: PAW HALLANDSON

Skat, hvor skal børnene være? 08. juni 2021 kl. 11.55

AF: JOHN WENNERWALD

Modige beslutninger 06. juni 2021 kl. 21.56

AF: JOHN WENNERWALD

Sorteper 30. maj 2021 kl. 21.04

Annonce

ANNONCE