cookie-og-privatlivspolitik
Novak Djokovic er udtaget til Serbiens hold til ATP Cup i Sydney, der slutter ugen inden, at Australian Open begynder. (Arkivfoto).
Novak Djokovic er udtaget til Serbiens hold til ATP Cup i Sydney, der slutter ugen inden, at Australian Open begynder. (Arkivfoto).
Foto: Paul Crock/Ritzau Scanpix

Sport

Djokovic er del af Serbiens hold til turnering i Australien

Novak Djokovic skal tilsyneladende deltage i turnering i Sydney, der slutter ugen inden Australian Open.
07. december 2021 kl. 05:58 Af Ritzau

I længere tid har der været tvivl om, hvorvidt verdensetteren i tennis, Novak Djokovic, vil forsvare sin titel ved Australian Open i januar.

Det skyldes et krav til spillere om, at de skal være vaccineret for at kunne deltage.

Djokovic har gentagne gange afvist at oplyse, om han er vaccineret mod covid-19 og begrundet sin tavshed med, at det er et privat anliggende.

Men tilsyneladende kommer Djokovic til Australien, inden sæsonens første grand slam-turnering begynder 17. januar i Melbourne.

Djokovic er således nævnt som en af de fem spillere, Serbien tirsdag har udtaget til turneringen ATP Cup i Sydney, der spilles før Australian Open.

Annonce

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

For at spille i Sydney uden at være vaccineret skal myndighederne i delstaten New South Wales ansøge om dispensation for en deltager, og vedkommende skal i 14 dages karantæne ved ankomsten til Australien.

Samme løsning er også en mulighed for arrangøren af Australian Open. Men delstatsregeringen i Victoria, hvor Melbourne er hovedstaden, har meddelt, at den ikke vil ansøge om dispensationer for ikkevaccinerede spillere.

Djokovics far sagde for nylig ifølge nyhedsbureauet dpa, at vaccinationskravet i Victoria svarer til afpresning.

Novak Djokovic vil med en tiende finalesejr i Australian Open nå op på 21 grand slam-titler, hvilket vil være rekord i herretennis. Den 34-årige deler den nuværende rekord på 20 titler med Roger Federer og Rafael Nadal.

Annonce

ATP Cup har deltagelse af 16 lande. Holdturneringen spilles fra den 1. til 9. januar. Serbien vandt den første udgave af turneringen i 2020.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PER HØYEM

Vindmøller og Power-to-x anlæg 14. januar 2022 kl. 00.23

AF: PER HØYEM

Leo Christensen og Vindmøller 09. januar 2022 kl. 11.48

AF: PER THOMSEN

Aotocampere Stubbekøbing 23. december 2021 kl. 18.41

AF: PER HØYEM

Power-to-x- anlæg og Vindmøller 23. december 2021 kl. 15.16

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen 21. december 2021 kl. 19.39

AF: MARIA SCHOUW NIELSEN

Specialskolen Lolland - er… 18. december 2021 kl. 19.56

Annonce

ANNONCE