cookie-og-privatlivspolitik
Æraen med medaljer til de danske roere i "guldfireren" er forbi. I stedet satses der på tungere bådklasser, og den færøske roer Sverri Nielsen er et godt bud på en dansk medaljekandidat ved OL i Tokyo. (Arkivfoto)
Æraen med medaljer til de danske roere i "guldfireren" er forbi. I stedet satses der på tungere bådklasser, og den færøske roer Sverri Nielsen er et godt bud på en dansk medaljekandidat ved OL i Tokyo. (Arkivfoto)
Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix

Sport

Færøsk romaskine skaber OL-drømme i ny æra

Sverri Nielsen går ind til VM med friske World Cup-sejre i bagagen. Færingen en af dem, der satses på til OL.
25. august 2019 kl. 08:30 Af /ritzau/

Annonce

Guld, bronze, guld, guld, bronze og sølv.

Fra Atlanta i 1996 til Rio i 2016 var der nærmest garanti for en dansk OL-medalje, når de danske letvægtsroere i båden med tilnavnet "guldfireren" var i vandet.

Men når OL i Tokyo skydes i gang om mindre end et år, bliver det for første gang i 28 år uden "guldfireren" som en soleklar medaljekandidat.

Letvægtsfireren er taget af OL-programmet, og det har været en udfordring for dansk roning. Det fortæller sportschefen i Dansk Forening for Rosport, Finn Trærup-Hansen, forud for VM, der begynder søndag i østrigske Ottensheim.

- Vi har ikke længere et kort i "guldfireren", hvor vi kan sige, at de helt sikkert tager en medalje. Til gengæld har vi nogle både, der har gjort det rigtig godt i år. Det handler om at forblive på det niveau og holde konkurrenterne stangen, siger sportschefen.

En af de både sidder den færøske roer Sverri Nielsen i. Med en højde på 191 centimeter og en vægt på 97 kilo er der ikke meget letvægt over ham.

Nielsen repræsenterer Danmark i singlesculler, når der fra søndag og en uge frem afholdes VM i Østrig, og han er et godt bud på en dansk topplacering, mener Finn Trærup-Hansen. Både ved VM og OL.

Den 25-årige roer voksede op på Færøerne og begyndte at dyrke sporten som 14-årig. Efter at have roet i store "vikingeagtige" både i sit hjemland tog han til Danmark i 2011.

De seneste år har karrieren taget fart, og Sverri Nielsen går ind til VM med et par friske World Cup-sejre i bagagen. Han tager ikke et topresultat for givet, men sigter først og fremmest efter en OL-billet, der tildeles de ni bedste i klassen.

- Håbet er der, men jeg vil ikke gå ind til det og være for selvsikker, fordi jeg har slået dem før. Det betyder nemlig ikke, at de ikke kan hente mange sekunder ved VM. Man ved aldrig. Det er forskelligt, hvordan folk prioriterer, og der er nogle, der topper helt vanvittigt til VM, siger den færøske roer.

I samme åndedrag sætter Sverri Nielsen imidlertid barren højt for de personlige mål på længere sigt. Han vil have OL-guld.

- Min ambition har altid været at vinde. Det var det også, da jeg var meget længere fra at kunne gøre det. Når man bruger så meget tid og energi på det, er det dumt at gå halvhjertet ind i projektet, siger Nielsen, der mener, at han netop nu er på sit højeste niveau nogensinde.

Sverri Nielsen skal for første gang i aktion ved VM søndag klokken 17.27 i et indledende heat.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: FREDDIE EHLERS

Diget ved Østersøen 19. september 2019 kl. 18.32

AF: ANTON EBSEN

Hejs flaget! 18. september 2019 kl. 10.47

AF: JOHN WENNERWALD

Betaling ved kasse et 15. september 2019 kl. 19.41

AF: SVEND ERIK WINTERFELDT

Dårlig stil Gedser 12. september 2019 kl. 13.16

AF: BJARKE ROSENKILDE

DF's fremtid? 11. september 2019 kl. 18.07

AF: JOHN WENNERWALD

Guldregn 08. september 2019 kl. 17.37

Annonce