cookie-og-privatlivspolitik
Jacob Holm (billedet) og holdkammeraterne havde svært ved at få skudt hul på Bahrains målmand Mohamed Ali, men en stærk anden halvleg sikrede en stor dansk sejr.
Jacob Holm (billedet) og holdkammeraterne havde svært ved at få skudt hul på Bahrains målmand Mohamed Ali, men en stærk anden halvleg sikrede en stor dansk sejr.
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Sport

Håndboldherrer snupper ny storsejr i morgenseance ved OL

Efter en svag første halvleg spillede Danmark sig op og slog Bahrain med ti mål i OL's gruppespil.
28. juli 2021 kl. 03:31 Af Ritzau

Det danske håndboldlandshold vandt også sin tredje kamp ved OL i Tokyo. Den tidlige gruppekamp mod Bahrain blev vundet med 31-21, og Nikolaj Jacobsens tropper fastholder kursen mod gruppens endelige førsteplads.

Med kampstart klokken 9 lokal tid stod spillerne op mellem klokken 5 og 6, men selv om de var stået tidligt op, skulle spillerne lige i gang, inden de var i stand til at hive en stor pligtsejr hjem. En skidt første halvleg blev afløst af god anden.

Bahrain kom til kampen med to etmålsnederlag fra møderne med Sverige og Portugal, men mod Danmark formåede det undertippede mandskab blot at holde sig inde i opgøret i knap en halv time.

Nikolaj Jacobsen valgte at sende flere af de vanlige reserver i kamp fra begyndelsen, og det gav hurtigt en føring på 5-1.

Men snart skulle danskerne løbe ind i store angrebsproblemer. På et lille kvarter lykkedes det blot at sende to bolde i kassen, og det eneste positive i den periode var, at Bahrain også havde store scoringskvaler.

Annonce

Henrik Toft Hansen og Magnus Saugstrup tog således godt fra i forsvaret foran Kevin Møller, der fik hele kampen i målet, mens Niklas Landin fik et hvil på bænken.

I den scoringsfattige periode var afstanden længe blot to mål, men et par nemme træffere i det tomme mål fra Johan Hansen, der blev dansk topscorer med seks mål, i slutfasen hjalp danskerne til den komfortable pauseføring på 12-7.

Efter pausen var der debut i turneringen til Morten Olsen, der har plejet en skade, og han var med til at løfte det danske angrebsspil betragteligt i anden halvleg.

Føringen voksede i et pænt tempo og peakede ved 28-15, men derfra fik Bahrain pyntet en smule på facit.

Der blev dryppet malurt i den danske sejr, da Lasse Andersson allerede efter 12 minutter vrikkede om på anklen. Han måtte hjælpes fra banen, med noget der lignede en mulig ankelskade. Tiden må vise, hvor slemt det står til.

Annonce

Holdets næste opgave er fredag, når Portugal venter.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MOGENS H CHRISTENSEN

Borgmesteren er nede 24. september 2021 kl. 13.46

AF: TOM AHLQVIST

Vi skal værne om vores kulturarv: 21. september 2021 kl. 22.13

AF: DITTE RUST

Spoiler: Poolhusene i… 21. september 2021 kl. 12.35

AF: JOHN WENNERWALD

Klar til valget 19. september 2021 kl. 22.41

AF: LINDA SOMMER

Alle kan noget 18. september 2021 kl. 16.47

AF: JOHN WENNERWALD

Anonym og fortrolighed 14. september 2021 kl. 22.36

Annonce

ANNONCE