Annonce
Sport

Ingen spor af OL-brydemåtter

Formand for brydeklubben Thor, Morten Hansen, Nykøbing. En af de mange tomme papkasser, som brydemåtterne er stjålet fra. Foto: Claus Hansen

Brydeklubben Thor beder offentligheden om hjælp til at finde stjålne brydemåtter.

NYKØBING Der er stadig intet spor af de brydemåtter, BK Thor fik stjålet i sidste uge. Morten Hansen, formand for Brydeklubben Thor, beder derfor offentligheden om hjælp til at opstøve de forsvundne brydemåtter:

- Vi beder offentligheden om at holde øre og øjne åbne, da vi har svært ved at se, hvordan tyvene vil kunne afsætte madrasserne. Vi har talt med stort set alle brydeklubber i Europa, og de holder også øje. Dukker de op i Aserbajdsjan i morgen, så ved vi det - så tæt er brydermiljøet heldigvis. Jeg har hørt, at vores opslag på Facebook er blevet delt 500 gange, og det er rigtig dejligt, forklarer formanden.

Det var fra denne ellers tomme bygning, brydemåtterne med en værdi på 200.000 kroner blev stjålet fra. Foto: Andreas Johansen

To uger til stævne

Bare få uger før brydeklubbens traditionelle konkurrence og træningslejr, Thor Masters, løber af stablen 15. og 16. marts lige her i Nykøbing, står klubben altså nu og mangler to madrasser i størrelsen 12 gange 12 meter - altså 144 kvadratmeter pr. måtte. Noget, man ikke lige smider over skulderen ved en fejltagelse, mener formand for BK Thor, Morten Hansen.

- Jeg ved ikke, om det er bestillingsarbejde, eller om det er, fordi der er nogen, som virkelig ikke bryder sig om os her i klubben, men det er ikke tilfældigt. Hvem står og har brug for to brydemåtter i verdensklasse - det kan vel næsten kun være en brydeklub, gætter Morten Hansen på.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Måtter for tusinder

Sammenlagt har Brydeklubben Thor brugt mere end 200.000 kroner på de to forsvundne måtter. Klubben er i forvejen presset på økonomien, da alle pengene på nuværende tidspunkt er bundet i den nye brydehal, der er på vej til at stå klar.

Udover den økonomiske udfordring er der også presserende sportslige problemer for den traditionsrige brydeklub, hvis aner strækker sig mere end hundrede år tilbage.

De bortkomne måtter skulle bruges til konkurrencen Thor Masters, hvor brydere af 17 forskellige nationaliteter dukker op, og den tilhørende træningslejr, men måtterne skulle også fremadrettet være en del af det nye træningscenter.

- Det er selvfølgelig meldt til politiet, og så ser vi, hvad der sker. Vi har ikke fået noget svar fra forsikringen endnu, så det afventer vi også, som det ser ud lige nu, fortæller Morten Hansen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Stævne ikke i fare

De sportslige udfordringer, der følger med tyveriet, er uheldige for Thor Masters. Madrasserne var tiltænkt at skulle danne underlag for nogle af verdens dygtigste bryderes kampe, men stævnet må nu brydes på madrasser, der ikke er af olympisk kvalitet.

- Vi havde jo kalkuleret med to nye brydemåtter i verdensklasse til stævnet og selvfølgelig også, når vi åbner vores nybyggede brydehal, der bliver en af de fineste i Europa. Det bliver som at gå fra at spille fodbold på det fineste græs til at nøjes med noget lidt mindre godt, fortæller formand Morten Hansen.

Løsningen bliver at benytte ældre, ikke helt så gode madrasser, men stævnet kan heldigvis stadig afvikles uden yderligere problemer.

Morten Hansen undrer sig også over, hvem der kan have stjålet madrasserne - for hvor mange står og mangler to store, tunge brydemadrasser i olympisk kvalitet?

  • Formand for brydeklubben Thor, Morten Hansen, Nykøbing. En af de mange tomme papkasser, som brydemåtterne er stjålet fra. Foto: Claus Hansen
  • Det var fra denne ellers tomme bygning, brydemåtterne med en værdi på 200.000 kroner blev stjålet fra. Foto: Andreas Johansen
Annonce
Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Sport

Skuffet Wulff efter nederlag: - Fatter slet ikke at vi kan tabe den kamp

Annonce
Annonce
Dølle

Bo er ny leverandør af Dølle-pølsen: - Jeg går ikke på kompromis med kvaliteten

Vejret

Vintrene på Lolland-Falster vil blive op til 30 procent vådere

Indland

Store bededag markeres med lukkede skoler og fri til ansatte

Vejret

Weekenden bringer lunt forårsvejr til Danmark

Guldborgsund

Kørte med tog ind i Ukraine: - Man mærker mest krigens nærvær på stemningen

Guldborgsund

Nu igen: Vej bukker under for vand

Guldborgsund

Møder stor kritik: - Generelt virker det farligt

Lolland

Her holder børnene fri store bededag

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Indland

28-årig røver Rema 1000 med økse og går på bodega

Indland

Mand er faldet fra kran under arbejde i København

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

112

Bragede sammen: 23-årig kvinde kørt på sygehuset

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier

Vejret

Vågnede op til haglvejr - men forude venter 23 grader

Annonce
Annonce
Lolland

Øget med millioner: Christen bag stor fremgang

112

Område ved fjord afspærret efter fund i vandet

Indland

Medicinrådet anbefaler medicin til behandling af uhelbredelig brystkræft

Sport

Skuffet Wulff efter nederlag: - Fatter slet ikke at vi kan tabe den kamp

112

Politiet efterlyser: Har du set Mathias?

Maribo

Flytter butik væk fra Rødby: Men åbner i Maribo

Lolland

Gør dig klar: Her sætter de prisen ned på brændstof