cookie-og-privatlivspolitik
Álvaro Morata bragte Juventus på 3-0 med et flot lob.
Álvaro Morata bragte Juventus på 3-0 med et flot lob.
Foto: Tt News Agency/Reuters

Sport

Juventus slår Jon Dahls tropper klart i CL-åbner

På tre mål i første halvleg sikrede Juventus en sikker sejr over Malmö FF i Champions League-gruppespillet.
14. september 2021 kl. 22:58 Af Ritzau

Træner Jon Dahl Tomasson og hans danske spillere i Malmö FF fik tirsdag en skidt start på gruppespillet i Champions League.

Det svenske mesterhold lugtede ellers blod på hjemmebane mod Juventus, der har fået en elendig start på Serie A, men italienerne viste sig en klasse bedre og kunne rejse fra Skåne med en sejr på 3-0.

Et skæbnesvangert minut for Malmö kort før pausen blev dyrt, og der var reelt ikke så meget at spille om i anden halvleg.

Jon Dahl Tomasson havde valgt tre danskere til startopstillingen, nemlig Lasse Nielsen, Søren Rieks og Anders Christiansen, og flere af dem fik centrale roller i første halvleg.

Champions League-debutanten Rieks havde chancen for at bringe svenskerne overraskende i front efter godt et kvarter, men fra en ellers god position i feltet gik hans helflugter forbi mål.

Annonce

I stedet bragte Juventus sig foran midtvejs i halvlegen, da Alex Sandro med hovedet bugserede et indlæg fra højre i nettet.

Det lignede 0-1 ved pausen, men halvlegen sluttede katastrofalt for hjemmeholdet.

Først begik Lasse Nielsen i det 45. minut straffespark på Álvaro Morata, og Paulo Dybala scorede midt i målet fra pletten.

Og som om det ikke var nok, så fjernede Morata den sidste snert af spænding, da han i overtiden lobbede bolden over keeperen til 3-0.

I anden halvleg var Morata tæt på at score til 4-0, og indskiftede Moise Kean havde bolden i nettet, men blev dømt offside, og på den måde slap Malmö for yderligere ydmygelse på måltavlen.

Annonce

I den anden ende gjorde svenskerne et ihærdigt forsøg på at reducere, og ofte var det iscenesat af Anders Christiansen, men det lykkedes ikke for hjemmeholdet.

Sejren var forløsende for Juventus, der blot har hentet et point i de tre første runder af Serie A.

I den anden kamp i gruppe H vandt den forsvarende Champions League-triumfator, Chelsea, hjemme på Stamford Bridge med 1-0 over russiske Zenit.

Chelsea, der havde Andreas Christensen med i hele kampen, scorede sejrsmålet ved Romelu Lukaku midtvejs i anden halvleg.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Farvel Mutti 26. september 2021 kl. 23.05

AF: MOGENS H CHRISTENSEN

Borgmesteren er nede 24. september 2021 kl. 13.46

AF: TOM AHLQVIST

Vi skal værne om vores kulturarv: 21. september 2021 kl. 22.13

AF: DITTE RUST

Spoiler: Poolhusene i… 21. september 2021 kl. 12.35

AF: JOHN WENNERWALD

Klar til valget 19. september 2021 kl. 22.41

AF: LINDA SOMMER

Alle kan noget 18. september 2021 kl. 16.47

Annonce

ANNONCE