cookie-og-privatlivspolitik
Sportschef Claus Jensen håber, at mange kommer og bakker Nykøbing FC op i årets første hjemmekamp. Her er det Mads Kaalund, der tryller mod Silkeborg i en tidligere kamp.
Sportschef Claus Jensen håber, at mange kommer og bakker Nykøbing FC op i årets første hjemmekamp. Her er det Mads Kaalund, der tryller mod Silkeborg i en tidligere kamp.
Foto: Ingrid Riis

Sport

Kom ned og bak drengene op

Sportschefens opfordring til fodboldfolket før hjemmekampen mod HB Køge.
09. marts 2019 kl. 17:50 Af Thomas Jensen

Annonce

NYKØBING - Det er nu, vi skal vise hele Danmark, at vi har en drøm om at komme op i Superligaen. Vi har chancen så kom og bak drengene op på søndag, så lover jeg, at de leverer en toptunet indsats.

Sådan siger Nykøbing FC's sportschef Claus Jensen før forårssæsonens første hjemmekamp mod HB Køge i morgen.

Og man forstår, hvis Claus Jensen har noget at have optimismen og håbet i.

Ikke i nyere tid har det lokale fodboldflagskib ligget så godt til i 1. division på dette tidspunkt så langt henne i sæsonen, og efter premieresejren i søndags over Fremad Amager, er der kun tre point op til rækkens duks Viborg.

Træner Jens Olsen glæder sig til at spille på hjemmebane.


Savner hjemmepublikum

- Det er jo altid fedt at spille på hjemmebane, og nu har vi jo to hjemmebanekampe i træk, så det er noget, vi ser frem til, siger cheftræneren, der udover kampen mod HB Køge på søndag også har Lyngby på eget græs næste søndag.

Netop det faktum, at kampen foregår på græs og ikke kunstgræs, gør, at Jens Olsen overvejer ændringer i sin startopstilling, da spillet formodes at blive en anelse anderledes med flere fysiske dueller og lidt langsommere boldomgang.

- Man siger jo, at man aldrig skal ændre på et vinderhold, og det er jeg langt henad vejen enig i, men spillerne har forskellige kompetencer, og der er mange, der byder sig til, så der kunne godt ske lidt udskiftninger, siger Jens Olsen, der efter alt at dømme har Søren Christensen til disposition igen, da hans achllessener ikke er glade for kunstgræs.

Det første gang i morgen, at NFC-truppen mærker hjemligt græs under fødderne, da man åbenbart endnu ikke har fået stillet en brugbar træningsbane til rådighed. Således foregik torsdagstræningen stadig på kunstgræsbanen i NFC Syd, hvorfor der kan påregnes lidt tilvænning til det ændrede underlag, når det går løs i morgen.


Gået i stå

HB Køge fik en kanonstart på 1. division og lå længe med i toppen, men det sjællandske mandskab er løbet ind i en gevaldig downperiode med kun en sejr i de seneste ti kampe, og seneste udesejr daterer sig helt tilbage til 16. september i Thisted.

Jens Olsen har da også noteret sig, at HB Køge senest smed en 3-1-føring mod Fredericia, og kun fik uafgjort 3-3 i forårspremieren.

- De er stadig ikke kommet ud af den negative spiral, som de er inde i, og det skal vi da forsøge at udnytte, mener Jens Olsen, der op til kampen ser ekstremt mange positive tendenser hos sit eget hold.

- Jeg fornemmer en enorm ro og en god attitude hos spillerne, og kan vi forsvare vores mål, som vi gjorde mod Fremad Amager, så tror jeg bestemt, vi har en chance mod HB Køge, siger træneren, der ikke lægger så meget i, at HB Køge kan distanceres med hele syv point, hvis det bliver til sejr i morgen.

- Alt kan ske i den her række. Man kan vinde alle kampe, men du kan også tabe dem, så det gælder om at holde fokus på den enkelte kamp. Ingen kampe er vigtigere end andre, påpeger Jens Olsen.

Der er kampstart kl. 13:45 i morgen i CM Arena.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LEIF A. JENSEN

Gylden mammon S garanti for… 16. maj 2019 kl. 21.25

AF: STEEN BAHNSEN

Lukning af Dannelunde… 16. maj 2019 kl. 14.27

AF: CARSTEN GRACE HARDINGTON

Gerninger, beregnet på at… 14. maj 2019 kl. 09.49

AF: STEEN BAHNSEN

AF: JOHN WENNERWALD

Regeringens bluffnummer 12. maj 2019 kl. 21.24

AF: MARTIN WOUTERS

mærkeligt nok, ingen… 09. maj 2019 kl. 10.54

Annonce