cookie-og-privatlivspolitik
Emilio Simonsen (tv) skal måske have forlænget sit lejeophold i Nykøbing FC, hvis sæsonen strækker sig ind i juli.
Emilio Simonsen (tv) skal måske have forlænget sit lejeophold i Nykøbing FC, hvis sæsonen strækker sig ind i juli.
Foto: Ingrid Riis

Sport

Måske ikke færdig inden 1. juli

Det ligner en sæsonafslutning med tre kampe på otte dage i flere uger i 1. division.
21. marts 2020 kl. 10:00 Af Torben Mølgaard

Annonce

NYKØBING Den danske idrætsverden træder i øjeblikket på uberørt land i takt med, at den omsiggribende virus-epidemi hærger kongeriget.

Det gælder også for fodbold, hvor de danske divisionsturneringer har været suspenderet den seneste uge og måneden ud. Hvad der derefter skal ske er endnu kun gætværk.


Ubestemt tid

Men en tydelig indikation af, hvor der bærer hen, fik man torsdag, da de engelske ligaklubber besluttede at suspendere al fodbold til udgangen af april.

Divisionsforeningen, der repræsenterer den professionelle fodbold i Danmark, har endnu ikke været så konkrete.

Det heder, at fodbold er suspenderet på ubestemt tid med en ambition om at få turneringen afsluttet senest udgangen af juni.

Eksperter fra Sundhedsstyrelsen taler om en forventet periode på måske op til 12-16 uger, før epidemien er under kontrol, og set i det perspektiv er det selvfølgelig total urealistisk med fodbold i april og sågar et stykke hen i maj.

Det stiller divisionsklubberne i et dilemma. For kan det overhovedet lade sig gøre at færdiggøre turneringen inden udgangen af juni.


Mangler 13 runder

Lad os tage et eksempel med Nykøbing FC i 1. division.

Her mangler man at afvikle 13 runder, hvilket betyder, hvis turneringen kommer i gang medio maj, at der skal spilles kampe i samtlige midtuger i seks uger i træk for at nå til ende med samtlige 33 runder.

- Det er ikke et urealistisk scenarie, og jeg vil heller ikke udeluke, at det kan blive nødvendigt at spille ind i juli, siger bestyrelsesformand i Nykøbing FC, Tage Nielsen.

- Vi skal gøre alt, hvad vi kan, for at få afsluttet den nuværende turnering på sportslig fair vis og om nødvendigt udskyde starten på næste sæson, siger Tage Nielsen.


Måske uden tilskuere

Formanden afviser ikke et scenarie, hvor man eventuelt indledningsvis må spille nogle runder uden tilskuere.

- Det handler udelukkende om sikkerheden omkring kampene, siger Tage Nielsen.

Hvis det trækker så meget ud med virus-krisen, at turneringen må aflyses, er det suverænt op til en snæver kreds i Divisionsforeningen at træffe beslutninger om rækkerne skal nulstilles eller fastfryses i den nuværende position.

Det har fået en halv snes klubber til henvende sig Divisionsforeningen med krav om at blive taget med på råd, inden beslutningerne effektueres.

Randers, Hobro og Esbjerg fra Superligaen, Næstved og Roskilde fra 1. division samt kvintetten Holbæk, Slagelse, Skovshoved, Ringkøbing og Vejgaard fra 2. division er underskriverne.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

rottebekæmpelse og… 22. september 2020 kl. 19.34

AF: DTL - DANSKE VOGNMÆND

Politiet sinker særtransporter 22. september 2020 kl. 11.24

AF: HENNING ABILDGAARD

Liste G 21. september 2020 kl. 21.23

AF: MARTIN WOUTERS

ekstra betalingsiger poul henrik 21. september 2020 kl. 15.13

AF: JOHN WENNERWALD

Kampen om velfærden 20. september 2020 kl. 21.39

AF: MARTIN WOUTERS

er dette rigtigt at man vil… 18. september 2020 kl. 17.07

Annonce