cookie-og-privatlivspolitik
Kristina "Mulle" Kristiansen og NFH kommer ikke til at spille Europa Cup-kampe i den kommende sæson.
Kristina "Mulle" Kristiansen og NFH kommer ikke til at spille Europa Cup-kampe i den kommende sæson.
Foto: Ingrid Riis

Sport

NFH har ikke råd til Europa Cup

Økonomien tillader ikke europæisk håndbold i den kommende sæson.
09. juli 2021 kl. 14:10 Af Torben Mølgaard

NYKØBING Efter fem sæsoner i træk med europæisk håndbold i Nykøbing F. Håndboldklub, NFH, slutter rundturen på kontinentet. I hvert fald foreløbigt.

Det sker, fordi falstringerne har meddelt Dansk Håndbold Forbund, DHF, at man ikke ønsker at udnytte tilbudet om et wild card til European League i den kommende sæson.

- Baggrunden for afslaget er udelukkende økonomi, fastslår Søren Jakobsen fra NFH's bestyrelse.

- Det er for risikofyldt at tilmelde os, fordi vi i givet fald træder ind i første kvalifikationsrunde af turneringen og kan stå med store sekscifrene rejseudgifter, fortæller NFH-lederen.


NFH tog fejl

NFH troede i første omgang, at de via den tabte pokalfinale havde sikret sig en plads i European League, fordi vinderne Odense allerede havde booket en plads i Champions League.

Annonce

Der havde NFH imidlertid forregnet sig, idet DHF allerede for flere år siden vedtog, at kun vinderen af pokalturneringen er sikret europæisk deltagelse i den efterfølgende sæson.

Men da Danmark fik et ekstra hold med i Champions League til vinderen af grundspillet, Team Esbjerg, opstod en ledig tredje plads i European League efter Viborg HK og Herning-Ikast.

Den blev i første omgang tilbudt København som nummer fem i grundspillet. De sagde først ja tak, men fortrød så, hvorefter tilbudet gik videre til nummer seks, NFH.


Enig bestyrelse

- Vi fik 24 timer til at beslutte os, men i bestyrelsen var der enighed om at sige nej, fortæller Søren Jakobsen.

- Vi risikerer at skulle på langfart halvvejs til Asien, hvilket mindst koster 100.000 kroner eller mere, og det har vi ikke økonomi til efter en udfordrende sæson med corona og begrænsede indtægter, siger Søren Jakobsen.

Annonce

Cheftræner Jakob Larsen blev ikke spurgt til råds om beslutningen.

- Jeg er ikke i tvivl om, at Jakob gerne ville spille europæisk, men desværre kan vores økonomi ikke bære det i den kommende sæson, siger Søren Jakobsen.

Han udelukker ikke, at NFH måske havde takket ja til tilbudet, hvis det havde handlet om en plads i tredje kvalifikationsrunde lige inden gruppespillet.

Sidste år sagde NFH ja til et wild card med indtræden i tredje runde.

- Dengang var vi heldige med at trække Paris, hvormed rejseudgifterme begrænsede sig til rundt regnet 25.000 kroner, fortæller Søren Jakobsen.

Annonce

Mange af pengene blev i øvrigt indsamlet ved hjælp af spillertruppen, der telefonisk kontaktede sponsorer som støtte til den franske udflugt.


Måske næste år

- Sportsligt er det ærgerligt, at vi ikke deltager, men vi er nødt til at kigge på vores økonomi, understreger Søren Jakobsen, der håber, at NFH, hvis de opnår kvalifikation, kan være med europæisk i sæson 2022/23.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

10 år siden 26. juli 2021 kl. 08.40

AF: JOHN WENNERWALD

Nye tider 18. juli 2021 kl. 23.19

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: BØJE HANSEN

Til Leif Jensen, Følfodvej… 10. juli 2021 kl. 09.34

AF: JOHN WENNERWALD

# Me too 04. juli 2021 kl. 22.34

Annonce

ANNONCE