cookie-og-privatlivspolitik
NFH-træner Jakob Larsen skal sætte sine spillere op til en toppræstation, hvis der skal gøres forhåbninger om at få en sejr med hjem fra Viborg i aften.
NFH-træner Jakob Larsen skal sætte sine spillere op til en toppræstation, hvis der skal gøres forhåbninger om at få en sejr med hjem fra Viborg i aften.
Foto: Anders Knudsen

Sport

NFH op imod det glemte tophold

NFH skal op imod en af mastodonterne i dansk kvindehåndbold i aften.
11. januar 2021 kl. 13:20 Af Thomas Jensen

Annonce

Viborg HK er en af de mest vindende klubber med hele 14 danske mesterskaber, og tre Champions League-pokaler står der også i pokalskabet i Ulrik Wilbek-loungen i Vibocold-Arena i Viborg.

De seneste titler ligger dog tilbage til 2014, hvor de store lønninger til stjernespillere måtte reduceres kraftigt, og siden da har Viborg ikke hentet sølvtøj hjem.

Det bliver der måske lavet om på i år, for "de grønblusede" ligger med helt fremme, og uden de store armbevægelser har de spillet sig til ligeså mange point som DM-favoritterne Odense og Team Esbjerg. Alle tre står noteret for 26 point for 15 kampe.

NFH indtager syvendepladsen med 17 point og har revanche til gode efter de to holds seneste møde i Lånlet Arena i september, hvor forsvaret faldt fuldstændig sammen, så Viborg kunne score hele 36 gange.

- Der lukkede vi alt for mange mål ind. Det er ikke nogen hemmelighed, konstaterer NFH-træner Jakob Larsen, der omvendt også hæfter sig ved, at det lykkedes at score 33 gange, og sker det igen i aften, burde det være nok til en sejr.

- Så kan vi stabilisere forsvaret en lille bitte smule og lukke ned for deres storskytter, bør vi have muligheder, mener Jakob Larsen og henleder opmærksomheden på Viborgs to danske landsholdsspillere i bagkæden Kristina Jørgensen og Line Haugsted.

Han sætter sin lid til, at en spiller som Johanna Westberg leverer en stor kamp, og at Dione Housheer også finder rytmen fra efteråret frem igen.

- Johanna plejer at spille godt mod Viborg, og Dione har været lidt slidt efter et hårdt efterår, men hun ser ud til at være på vej op igen, påpeger Jakob Larsen, der var tilfreds med pligtsejren over bundholdet Vendsyssel i onsdags efter fire kampe i træk uden sejr.

- Kampen mod Vendsyssel var måske ikke prangende, men jeg tror, vi skal vænne os til, at kampene bliver anderledes, når der er fuldstændig tavst på lægterne.

- Der mangler måske ubevidst noget intensitet hele vejen rundt, og det får et præg af træningskampe, selv om vi gerne vil undgå det, siger Jakob Larsen og henleder opmærksomheden på, at antallet af udvisninger også er faldet markant i kampene uden tilskuere.


Ingen udvisninger

Således har NFH ikke fået en eneste udvisning i de første to kampe uden tilskuere i 2021.

- Det er ikke et udtryk for, at vi ikke tager hårdt fat, men det viser bare, at det bliver nogle andre type kampe, når tilskuerne ikke er der til at lægge pres på dommere og udehold, konkluderer Jakob Larsen.

NFH kan med en sejr i aften hoppe to pladser frem i tabellen til en femteplads, og ifølge Jakob Larsen er det en trup uden skader, der stiller til start i Viborg med kampstart kl. 20:00

Opgøret kan følges i Radio SydhavsØerne og på TV2 Sport.

Læs også artiklen "Altid seværdigt mod NFH - Viborg-træner Jakob Vestergaard glæder sig til aftenens opgør mod NFH." i mandagens Folketidende.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: RANDI HANSEN

afhentning af affald 23. januar 2021 kl. 22.58

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

AF: JOHN WENNERWALD

Rigsret? Selvfølgelig 17. januar 2021 kl. 20.16

AF: JENS E NIELSEN

varme i sakskøbing 16. januar 2021 kl. 20.36

AF: LINDA SOMMER

Moralsk støtte til Rødby og… 14. januar 2021 kl. 20.44

AF: LINDA SOMMER

Kapacitetstilpasning i dagtilbud 12. januar 2021 kl. 20.39

Annonce