cookie-og-privatlivspolitik
Natasja Clausen ville gerne til udlandet og spille EHF Cup i sin første sæson i NFH. Sådan går det ikke i første omgang, hvor det er Herning-Ikast, der skal besejres over to kampe, for at falstringerne kan booke billet til EHF Cup'ens gruppespil.
Natasja Clausen ville gerne til udlandet og spille EHF Cup i sin første sæson i NFH. Sådan går det ikke i første omgang, hvor det er Herning-Ikast, der skal besejres over to kampe, for at falstringerne kan booke billet til EHF Cup'ens gruppespil.
Foto: Jan Knudsen

Sport

Rent dansk opgør om Europa

NFH skal overvinde Herning-Ikast for at komme i EHF Cup'ens gruppespil.
10. november 2019 kl. 07:40 Af Thomas Jensen

Annonce

NYKØBING Skuffelsen var stor hos NFH-pigerne, da det stod klart, at Herning-Ikast blev den modstander, der skal overvindes, hvis klubben efter julepausen skal træde ind i EHF Cup'ens gruppespil.

Især hos de spillere, der ikke har prøvet europæiske kampe før, var øv-følelsen ikke til at tage fejl af, da et rent dansk opgør var noget af en lodtrækningsfuser.


En tom følelse

- Det er da en helt vild tom følelse. Det var blandt andet for at komme ud og spille i andre lande, at jeg skiftede til NFH, siger målvogter Natasja Clausen, der kom til NFH fra Ringkøbing før denne sæson, og aldrig har spillet uden for landets grænser.

- Men så må jeg jo bare gøre alt for, at vi samlet slår Herning-Ikast, så jeg kan få det udlandseventyr, som jeg drømmer om, lyder det fra Natasja Clausen, der heller ikke lægger skjul på, at hun gerne havde set en anden og nemmere modstander end netop Herning-Ikast i den tredje og afgørende play off-runde.

- Det er et rigtig dygtigt hold, men det er knald eller fald, så alt kan se.

- For os gælder det om at bevare spændingen i den første kamp, så vi har en reel mulighed for at tage derover og lave et resultat i returkampen næste søndag, siger Natasja Clausen, der sammen med NFH har mødt Herning-Ikast en enkelt gang tidligere i denne sæson i Håndboldligaen.

Her vandt midtjyderne sikkert med 26-19 hjemme i Ikast.

Også Jakob Larsen havde gerne set en anden modstander end Herning-Ikast.

- Det er ingen hemmelighed, at vi gerne ville have været udenfor landets grænser, men sådan blev det desværre ikke, og så må vi tage kampen op med Herning-Ikast, lyder det fra træneren, der er på linje med Natasja Clausen.

- Den første kamp er den første af to halvlege, og det giver en anderledes kamp end en almindelig ligakamp. Her er alle mål vigtige, påpeger træneren, der har set små sprækker i Herning-Ikast-holdet på det seneste.


Profiler faldet i niveau

- Deres profiler Helene Fauske og Jeanett Kristiansen er faldet en anelse i niveau, og det viser deres resultater også, siger Jakob Larsen og henviser til de seneste ligakampe, hvor Herning-Ikast tabte 22-25 til Viborg på hjemmebane og også har fået ørerne i maskinen hjemme mod København.

- Men vi kender dem ekstremt godt, og de kender os efter mange indbyrdes opgør, så der er nok ikke ret meget, der overrasker modstanderen, understreger Jakob Larsen, der stiller med samme mandskab, som vandt en gysersejr mod Aarhus United i onsdags.

Midtjyderne er favoritter, men en smule mindre nu end da lodtrækningen forelå, mener Herning-Ikast-træner Mathias Madsen.

- Den ligger stadig til 60-40 i vores favør, men NFH er blevet langt bredere og bedre den seneste måned, så jeg forventer ikke, der bliver afgjort noget som helst allerede i morgen, lyder det fra Mathias Madsen,

Da Lånlet Arena i Nykøbing ikke er godkendt til europæiske kampe spilles opgøret i Arena Næstved, og i skrivende stund er der solgt cirka 1.500 billetter til kampen, der fløjtes op af russiske dommere i morgen kl. 15:00.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. flere turister i… 11. juli 2020 kl. 08.51

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

AF: MARTIN WOUTERS

have bad ved slotsbrygge 01. juli 2020 kl. 10.01

AF: PER HØYEM

VINDMØLLER 29. juni 2020 kl. 12.36

AF: MARTIN WOUTERS

måske masse af… 29. juni 2020 kl. 10.23

Annonce