Annonce
Sport

Rent dansk opgør om Europa

Natasja Clausen ville gerne til udlandet og spille EHF Cup i sin første sæson i NFH. Sådan går det ikke i første omgang, hvor det er Herning-Ikast, der skal besejres over to kampe, for at falstringerne kan booke billet til EHF Cup'ens gruppespil. Foto: Jan Knudsen

NFH skal overvinde Herning-Ikast for at komme i EHF Cup'ens gruppespil.

NYKØBING Skuffelsen var stor hos NFH-pigerne, da det stod klart, at Herning-Ikast blev den modstander, der skal overvindes, hvis klubben efter julepausen skal træde ind i EHF Cup'ens gruppespil.

Især hos de spillere, der ikke har prøvet europæiske kampe før, var øv-følelsen ikke til at tage fejl af, da et rent dansk opgør var noget af en lodtrækningsfuser.

En tom følelse

- Det er da en helt vild tom følelse. Det var blandt andet for at komme ud og spille i andre lande, at jeg skiftede til NFH, siger målvogter Natasja Clausen, der kom til NFH fra Ringkøbing før denne sæson, og aldrig har spillet uden for landets grænser.

- Men så må jeg jo bare gøre alt for, at vi samlet slår Herning-Ikast, så jeg kan få det udlandseventyr, som jeg drømmer om, lyder det fra Natasja Clausen, der heller ikke lægger skjul på, at hun gerne havde set en anden og nemmere modstander end netop Herning-Ikast i den tredje og afgørende play off-runde.

- Det er et rigtig dygtigt hold, men det er knald eller fald, så alt kan se.

- For os gælder det om at bevare spændingen i den første kamp, så vi har en reel mulighed for at tage derover og lave et resultat i returkampen næste søndag, siger Natasja Clausen, der sammen med NFH har mødt Herning-Ikast en enkelt gang tidligere i denne sæson i Håndboldligaen.

Her vandt midtjyderne sikkert med 26-19 hjemme i Ikast.

Også Jakob Larsen havde gerne set en anden modstander end Herning-Ikast.

- Det er ingen hemmelighed, at vi gerne ville have været udenfor landets grænser, men sådan blev det desværre ikke, og så må vi tage kampen op med Herning-Ikast, lyder det fra træneren, der er på linje med Natasja Clausen.

- Den første kamp er den første af to halvlege, og det giver en anderledes kamp end en almindelig ligakamp. Her er alle mål vigtige, påpeger træneren, der har set små sprækker i Herning-Ikast-holdet på det seneste.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Profiler faldet i niveau

- Deres profiler Helene Fauske og Jeanett Kristiansen er faldet en anelse i niveau, og det viser deres resultater også, siger Jakob Larsen og henviser til de seneste ligakampe, hvor Herning-Ikast tabte 22-25 til Viborg på hjemmebane og også har fået ørerne i maskinen hjemme mod København.

- Men vi kender dem ekstremt godt, og de kender os efter mange indbyrdes opgør, så der er nok ikke ret meget, der overrasker modstanderen, understreger Jakob Larsen, der stiller med samme mandskab, som vandt en gysersejr mod Aarhus United i onsdags.

Midtjyderne er favoritter, men en smule mindre nu end da lodtrækningen forelå, mener Herning-Ikast-træner Mathias Madsen.

- Den ligger stadig til 60-40 i vores favør, men NFH er blevet langt bredere og bedre den seneste måned, så jeg forventer ikke, der bliver afgjort noget som helst allerede i morgen, lyder det fra Mathias Madsen,

Da Lånlet Arena i Nykøbing ikke er godkendt til europæiske kampe spilles opgøret i Arena Næstved, og i skrivende stund er der solgt cirka 1.500 billetter til kampen, der fløjtes op af russiske dommere i morgen kl. 15:00.

  • Natasja Clausen ville gerne til udlandet og spille EHF Cup i sin første sæson i NFH. Sådan går det ikke i første omgang, hvor det er Herning-Ikast, der skal besejres over to kampe, for at falstringerne kan booke billet til EHF Cup'ens gruppespil. Foto: Jan Knudsen
Annonce
Sport

NFH dummer sig gevaldigt i Sønderjyske - under maksimalt pres nu

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Endnu et tomt butikslokale får nyt liv: Martin udvider butikken

Lolland

De er blandt Danmarks bedste

112

Fulde og fartglade bilister stoppet

Vejret

Rekord slået: Drivvåd april er den vådeste i 150 år

Lolland

Skrider fra parti: "De dårlige oplevelser blev simpelthen for meget!"

Lokal nyt

Se kortet: Her kan du tanke billigt i weekenden

112

Tredje gang: Narkopåvirket bilist mistede bilen

112

Eftersøgt i knivstikker-sag er stadig på fri fod

Indland

Store bededag markeres med lukkede skoler og fri til ansatte

Indland

Byret: Beboer på Christiania tjente 20 millioner på hash

Vejret

Weekenden bringer lunt forårsvejr til Danmark

Guldborgsund

Nu igen: Vej bukker under for vand

Dølle

Bo er ny leverandør af Dølle-pølsen: - Jeg går ikke på kompromis med kvaliteten

Lolland

Her holder børnene fri store bededag

Indland

28-årig røver Rema 1000 med økse og går på bodega

Annonce
Annonce
Vejret

Vintrene på Lolland-Falster vil blive op til 30 procent vådere

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Indland

Mand er faldet fra kran under arbejde i København

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

Guldborgsund

Kørte med tog ind i Ukraine: - Man mærker mest krigens nærvær på stemningen

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier

112

Område ved fjord afspærret efter fund i vandet