Rungsted gør rent bord og vinder DM-guld i ishockey

Der blev gået til den i den fjerde DM-finale. Til sidst endte Rungsted med at vinde kampen i Vojens på trods af et overtag til hjemmeholdet. Foto: Frank Cilius/Ritzau Scanpix

Rungsted vandt 1-0 ude over Sønderjyske og vinder dermed DM-guld med fire finalesejre i fire kampe.

For første gang i 17 år er Rungsted dansk mester i ishockey.

Fredag aften blev DM-guldet sikret på udebane mod Sønderjyske, da Rungsted Seier Capital vandt med 1-0.

Kampens afgørende mål blev scoret af svenskeren Robin Bergman med syv minutter tilbage af kampen. Målet blev scoret, da Rungsted var i overtal.

Med sejren har Rungsted gjort rent bord i finaleserien, som blev vundet med 4-0 i kampe.

Det lugtede ellers af en femte finale igennem det meste af kampen.

Sønderjyske var det toneangivende hold, og Vojens-klubben kunne have været foran, da holdene skøjtede ind til den første pause i kampen.

I anden periode tiltog presset, og flere gange var sønderjyderne tæt på at komme i front på en returpuck, men forsøgene blev brændt. Det samme blev Steffen Franks friløber på Thomas Lillie.

I det første minut af tredje periode viste målmanden sig endnu en gang som den store helt, da han reddede en ny Sønderjyske-friløber. Denne gang var Mads Lund synderen med afbrænderen.

Det løse krudt fra sønderjydernes skytter blev til sidst helt kostbart, da Robin Bergman bragte Rungsted i front.

Det skabte stor jubel hos de mange medrejsende Rungsted-fans, som allerede begyndte at tage hul på mesterskabssangene.

Festen var ellers i alvorlig fare for at blive udskudt. I de døende sekunder fik hjemmeholdet ellers en stor mulighed for at udligne, men Thomas Lillie holdt buret rent, før den store jubelfest brød ud, og guldparykkerne blev taget på i Rungsted-afsnittet.

Rungsted har nu vundet fire danmarksmesterskaber. Det første blev vundet i 1955, og siden fulgte mesterskaber i 1963 og 2002.

Siden Rungsteds seneste mesterskab for 17 år siden har Rungsted ikke været i en DM-finale. To gange er det blevet til bronzemedaljer i den mellemliggende periode.

Sønderjyske har ikke vundet en medalje siden 2015, hvor klubben seneste blev dansk mester.

De mange medrejsende Rungsted-fans fik fuld valuta for pengene fredag aften i Vojens. Foto: Frank Cilius/Ritzau Scanpix
  • Fjerde kamp i finaleserien i Metalligaen ishockeykampen mellem SønderjyskE og Rungsted Seier Capitals fredag den 19. april 2019 i Frøs Sparekasse Arena.