cookie-og-privatlivspolitik
Yui Sunami er snart fortid i NFH efter bare enkelt sæson i klubben. Hun er vejet og fundet for let af cheftræner Jakob Larsen.
Yui Sunami er snart fortid i NFH efter bare enkelt sæson i klubben. Hun er vejet og fundet for let af cheftræner Jakob Larsen.
Foto: Anders Knudsen

Sport

Wallén fodskadet og japansk farvel

Yui Sunami stopper i NFH efter blot en enkelt sæson.
28. april 2019 kl. 10:30 Af Thomas Jensen

Annonce

NYKØBING Det tynder kraftigt ud i NFH's japanske delegation til den kommende sæson.

I påsken kom det frem, at klubben har meddelt målvogter Sakura Hauge, at hun gerne må finde andre græsgange, selv om hun har et år tilbage af sin kontrakt, og nu er højrebacken Yui Sunami også snart fortid i klubben.

NFH havde en klausul i japanerens kontrakt, der betød, at klubben inden 1. marts kunne opsige kontrakten for den kommende sæson, og det har man valgt at benytte sig af.

- Yuis problemer med at falde ind i vores spil og manglende størrelse har betydet, at hun er kommet til kort i det fysiske spil, og det har kostet alt for mange kræfter, så hun har været udbrændt efter julepausen, siger cheftræner Jakob Larsen.

Han har taget beslutningen om at sende Yui Sunami videre i systemet efter blot en enkelt sæson i NFH, hvor den japanske landsholdsspiller blev noteret for 31 mål i 32 kampe.


Jagter erstatning

Det efterlader det hollandske stortalent Dione Housheer som den eneste venstrehåndede bagspiller, og derfor er NFH på jagt efter en afløser for Yui Sunami.

- Vi kigger selvfølgelig efter en erstatning, men det er ingen hemmelighed, at økonomien kan blive en udfordring.

Venstrehåndede bagspillere er i høj kurs, og det afspejler deres lønniveau også, så vi må se, om der dukker noget op, siger Jakob Larsen, der dermed sandsynligvis kun har Ayaka Ikehara som japansk islæt i den kommende sæson.


Ayaka genoptræner

Hun befinder sig i øjeblikket i Japan, hvor hun genoptræner efter sin korsbåndsskade i januar, og ifølge Jakob Larsen skrider det planmæssigt fremad.

- Jeg har talt med hende i denne uge, og det skulle forløbe fuldstændigt efter planen, meddeler træneren, der har haft enormt mange skadesproblemer at slås med i den forgangne sæson, og nu har endnu en skrevet sig på listen.

Angelica Wallén udgik allerede i første halvleg af den sidste slutspilskamp mod TTH Holstebro, og nu har en scanning vist, at hun delvist har overrevet en sene under foden, og skal holde sig i ro i seks uger.


Går ikke længere

- Wallén har længe haft problemer og har spillet med smerter, men nu går den ikke længere, understreger Jakob Larsen, der dermed må undvære den stærke svensker i sæsonens sidste kamp, når Lyngby fra 2. division er modstanderen i pokalturneringen torsdag 9. maj.

Hun kan derfor have spillet sin sidste kamp for NFH med mindre hendes nuværende kontrakt, der udløber til sommer, bliver forlænget. Det er endnu ikke sket, men Jakob Larsen håber, det snart falder på plads.

- Jeg vil gerne beholde Wallén, og det gælder i øvrigt også Sofie Olsen og Mathilde Nielsen, så jeg håber klubbens ledelse når til enighed med spillerne, understreger Jakob Larsen.

De to sidstnævnte har også kontraktudløb efter denne sæson.

NFH-træneren har nu haft en lille uge til at sunde sig over den ærgerlige exit fra slutspillet anden påskedag, hvor TTH Holstebro blev besejret, men alligevel blev det ikke til en semifinaleplads, da København samtidig slog Odense.


Højt bundniveau

- Det ærgrer mig mest, at vi ikke fik det ene point med over i slutspillet, som kunne have givet os en semifinaleplads, siger træneren, der dog kan konstatere, at holdet sæsonen igennem ikke har tabt til hold, der havnede under dem i tabellen.

- Det viser, vi har et godt fundament, og på dage, hvor det ikke lige kører, eller vi er ramt på ressourcerne, så vinder vi alligevel mod de mindre hold, selv om vi måske ikke spiller op til vores bedste, siger cheftræneren, der har ret i sine reflektioner.

Kun et uafgjort resultat på udebane mod Aarhus United er det eneste pointtab, NFH har lidt til hold under deres egen femteplads i grundspillet.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Snot for sig og skæg for sig 24. maj 2020 kl. 22.47

AF: JOAN GERTI KRAGH

Grøn Genstart,… 18. maj 2020 kl. 12.53

AF: JOHN WENNERWALD

Skeletterne vælter ud af skabet 17. maj 2020 kl. 20.59

AF: FREDDI HANSEN

Det Falsterske dige 16. maj 2020 kl. 01.09

AF: MARTIN WOUTERS

brædder ønsker hurtigt… 15. maj 2020 kl. 16.47

AF: LINDA SOMMER

Lolland er som skabt til… 14. maj 2020 kl. 17.26

Annonce