cookie-og-privatlivspolitik
Kinas melding om nye toldsatser er direkte svar på, at USA har indført told på 300 milliarder på kinesiske varer fra 1. september. Det er et forholdsvist moderat modsvar, siger Allan von Mehren, der er chefanalytiker i Danske Bank. (Arkivfoto).
Kinas melding om nye toldsatser er direkte svar på, at USA har indført told på 300 milliarder på kinesiske varer fra 1. september. Det er et forholdsvist moderat modsvar, siger Allan von Mehren, der er chefanalytiker i Danske Bank. (Arkivfoto).
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Udland

Analytiker: Kinas nye toldsatser er et lille skridt

Der begynder at være told på så mange varer, at det har store konsekvenser, siger chefanalytiker.
23. august 2019 kl. 16:04 Af /ritzau/

Annonce

Det kan godt være, at de toldsatser, som Kina fredag har påført amerikanske varer, er et lille skridt i det store billede.

Men de mange små skridt, der efterhånden er taget, har også betydning, påpeger Allan von Mehren, chefanalytiker i Danske Bank med fokus på Kina.

- Det her er et af de små skridt i det store billede. Det er en gengældelse på de toldsatser, som Donald Trump (USA's præsident, red.) pålagde Kina.

- Men det er klart, at mange små skridt hober sig op og bliver store samlet, siger han.

Kinas nye told på amerikanske varer har en værdi på 75 milliarder dollar. Det ses som et direkte modsvar til, at Trump fra 1. september indfører told for 300 milliarder dollar på kinesiske varer.

- Det er et forholdsvist moderat modsvar, siger Allan von Mehren.

Handelsstriden mellem de to stormagter har efterhånden stået på et stykke tid, og hvad der først blev beskrevet som en konflikt har i den grad udviklet sig til en krig, vurderer analytikeren.

- Vi begynder at se told på så mange varer, at det har store økonomiske konsekvenser. Vi har set en rimelig stor nedtur i kinesisk økonomi, og vi ser også amerikansk erhvervsliv blive ramt af det her, siger han.

- Når det har så store konsekvenser, som vi ser nu, er vi oppe i en skala, så vi vil kalde det en handelskrig, tilføjer analytikeren.

Derfor skal der heller ikke mange små skridt til, før at det ifølge Allan von Mehren kan give et skub ud i en global recession.

- Det vil sige en kraftig økonomisk nedgang, hvor arbejdsløsheden stiger, og virksomhederne begynder at fyre folk, siger han.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Sundhedsvæsnet får et løft i 2020 01. december 2019 kl. 21.30

AF: VALDEMAR HVIDBERG ALBAN

Så er det nok! 01. december 2019 kl. 17.10

AF: BJARKE ROSENKILDE

Marcus Knuth, en kommende… 29. november 2019 kl. 13.08

AF: BJARKE ROSENKILDE

Skraldespansk 29. november 2019 kl. 12.51

AF: JOHN WENNERWALD

Kriminelle bandemedlemmer… 24. november 2019 kl. 21.50

AF: BJARKE ROSENKILDE

Bedstemor med slag i! 21. november 2019 kl. 18.21

Annonce