cookie-og-privatlivspolitik
Joe Biden på sit første store valgmøde i Philadelphia i staten Pennsylvania, hvor han er født og opvokset i en arbejderklassefamilie.
Joe Biden på sit første store valgmøde i Philadelphia i staten Pennsylvania, hvor han er født og opvokset i en arbejderklassefamilie.
Foto: Jonathan Ernst/Reuters

Udland

Biden: Jeg tilbyder USA et nyt spor med mindre splittelse

Tidligere vicepræsident siger på stort valgmøde i Pennsylvania, at han i modsætning til Trump vil samle USA.
18. maj 2019 kl. 21:43 Af /ritzau/

Annonce

Den tidligere demokratiske vicepræsident Joe Biden har lørdag for alvor skudt sin kampagne i gang for at blive valgt til USA's næste præsident. Det sker med et løfte om at slå bro over den dybe splittelse i landet.

Det sker under et valgmøde i Philadelphia i delstaten Pennsylvania lørdag aften dansk tid. Det skriver den lokale avis The Inquirer.

- Hvis det amerikanske folk ønsker en præsident, der skal tilføre mere splittelse, lede med en knyttet hånd og et hårdt hjerte for at dæmonisere modstandere og sprede had, så behøver de ikke mig. De har allerede en præsident til at gøre det, siger han.

Biden har, siden han meldte sit kandidatur i sidste måned, langt hen ad vejen ignoreret de øvrige 23 demokrater, som har meldt sig i opgøret om at blive nominerer som deres partis præsidentkandidat.

Han har i målinger et 20 procentpoints forspring i forhold til den nærmeste demokratiske rival.

Han har valgt en midtersøgende kurs til ærgrelse for dele af Det Demokratiske Parti, der mener, at man skal skærpe de politiske budskaber for at kunne nedkæmpe den republikanske præsident, Donald Trump, ved præsidentvalget næste år.

- Jeg stiller op for at tilbyde vort land - demokrater, republikanere og uafhængige - et andet spor, siger Biden.

Den 76-årige Biden har flere årtier som senator bag sig. Han var vicepræsident under præsident Barack Obama.

Han kommer fra en arbejderklassefamilie i Scranton i Pennsylvania. Han er lige nu de demokratiske vælgeres foretrukne kandidat. Mange ser ham som robust nok til at udfordre den frembrusende Trump, der ifølge avisen Washington Post har løjet flere tusinde gange som præsident.

- Jeg ved, hvordan man får regeringen til at arbejde. Det gør man ikke ved at tale eller tweete om det, siger Biden med et klart svirp til Trump.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Betaling ved kasse et 15. september 2019 kl. 19.41

AF: SVEND ERIK WINTERFELDT

Dårlig stil Gedser 12. september 2019 kl. 13.16

AF: BJARKE ROSENKILDE

DF's fremtid? 11. september 2019 kl. 18.07

AF: JOHN WENNERWALD

Guldregn 08. september 2019 kl. 17.37

AF: LARS STIG HANSEN

Marielyst torv – gener fra… 07. september 2019 kl. 21.59

AF: BJARKE ROSENKILDE

Henrik Sass Larsen tilbage… 04. september 2019 kl. 23.40

Annonce