cookie-og-privatlivspolitik
Før næste uges valg til Europa-Parlamentet har Facebook lukket sider med falske nyheder i Polen, Italien og Spanien. De har indeholdt hadefuldebeskrivelser af mindretal.
Før næste uges valg til Europa-Parlamentet har Facebook lukket sider med falske nyheder i Polen, Italien og Spanien. De har indeholdt hadefuldebeskrivelser af mindretal.
Foto: Joel Saget/Ritzau Scanpix

Udland

Facebook stopper falske nyheder i Polen før EU-valg

Polske Facebook-konti spredte antisemitisme og løgne om islamister, homoseksuelle og feminister, siger gruppe.
17. maj 2019 kl. 21:29

Annonce

Facebook har lukket 25 sider i Polen, der beskyldes for at sprede had og falske nyheder inden valget til Europa-Parlamentet i næste uge.

Det oplyser den internationale borgergruppe Avaaz.

Facebook-siderne, som havde tæt på to millioner følgere, er blevet indberettet for at indeholde "antisemitisk, anti-islamisk, anti-LGBT og antifeministisk" indhold, lyder det i en erklæring fra Avaaz.

Facebook bekræfter, at det har grebet ind over for en række konti.

- Vi har lukket et antal falske og duplikerede konti, som bryder vores regler om ægte indhold, og det samme er sket med et antal sider for at have ændret navn og andre overtrædelser, skriver Facebook i Polen.

Avaaz er en global organisation, der blandt andet følger spørgsmål om klima og medier. Det hilser Facebooks hurtige reaktion velkommen.

Men organisationens kampagneleder, Christoph Schott, mener ikke, at nok er gjort for at stoppe spredningen af falske nyheder.

- Med det europæiske valg lige op over, så behøver Facebook at gennemføre et hastende og fuldstændigt sundhedstjek på dets europæiske platform og undertrykke alt svindelagtigt og giftigt indhold, siger han.

I sidste uge var der et lignende tilfælde i Italien. Her lukkede Facebook 23 overvejende regeringsvenlige konti med næsten 2,5 millioner følgere. Her lød anklagen også, at de spredte falske nyheder og indhold vendt mod indvandrere.

I april fjernede den amerikanske it-gigant højreekstremistiske netværk med 1,4 millioner følgere i Spanien.

Facebook og andre sociale medier beskyldes jævnligt for ikke at gøre nok for at eliminere falske nyheder på deres medieplatforme.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Betaling ved kasse et 15. september 2019 kl. 19.41

AF: SVEND ERIK WINTERFELDT

Dårlig stil Gedser 12. september 2019 kl. 13.16

AF: BJARKE ROSENKILDE

DF's fremtid? 11. september 2019 kl. 18.07

AF: JOHN WENNERWALD

Guldregn 08. september 2019 kl. 17.37

AF: LARS STIG HANSEN

Marielyst torv – gener fra… 07. september 2019 kl. 21.59

AF: BJARKE ROSENKILDE

Henrik Sass Larsen tilbage… 04. september 2019 kl. 23.40

Annonce