cookie-og-privatlivspolitik
Hurtigrutens passagerskib "Roald Amundsen" holdes fredag isloeret på havnen i den nordnorske by Tromsø, efter flere besætningsmedlemmer er testet positiv for coronavirus.
Hurtigrutens passagerskib "Roald Amundsen" holdes fredag isloeret på havnen i den nordnorske by Tromsø, efter flere besætningsmedlemmer er testet positiv for coronavirus.
Foto: Rune Stoltz Bertinussen/Ritzau Scanpix

Udland

Flere ansatte på norsk krydstogtskib testes positiv for covid-19

160 besætningsmedlemmer på skib fra Hurtigruten skal testes, og passagerer gennem flere uger skal i karantæne.
31. juli 2020 kl. 16:32 Af Ritzau

Annonce

Tre besætningsmedlemmer om bord på det norske passagerskib "Roald Amundsen" er blevet testet positive for covid-19.

Skibet, der ejes af Hurtigruten, har været indsat til krydstogtsejlads til Svalbard, og 160 besætningsmedlemmer om bord skal nu testes.

Passagerer, der de seneste uger har opholdt sig på skibet, skal i karantæne. Det rapporterer NRK, der er DR's søsterkanal.

- Vi har nu fået bekræftet tre nye tilfælde med covid-19 i forbindelse med et hurtigruteskib, som er kommet fra Svalbard, siger Tromsøs borgmester, Gunnar Wilhelmsen.

Skibet lagde tidligt fredag morgen til kaj i Tromsø i det nordlige Norge, og smitten er bekræftet senere på dagen.

- Alle passagerer, der har været om bord, må også i karantæne. Det har vi besluttet i samråd med de nationale smitteværns-myndigheder, fortæller borgmesteren.

Ifølge Wilhelmsen holdes skibet isoleret på havnen i Tromsø, og der er lige nu ingen passagerer om bord.

Men alle gæster, der var om bord på "Roald Asmussen" ved afgang den 17. og 24. juli, vil blive kontaktet med henblik på at få dem i karantæne.

Det 140 meter lange skib kan have 530 passagerer om bord.

Universitetshospitalet i Tromsø oplyser, at de tre ramte med covid-19 er blevet indlagt. De er alle udenlandske statsborgere.

Hurtigruten havde i første omgang oplyst, at der var to smittede om bord, men kredslægen i Tromsø kunne fredag bekræfte, at også en tredje person er blevet testet smittet.

Line Miriam Hagan og hendes søn forlod skibet fredag morgen efter en rejse. De er begge i løbet af dagen blevet testet, men har ellers ikke symptomer. Det fortæller hun til avisen VG.

- Jeg har absolut ingenting at udsætte på, hvordan de har håndteret smitteværnet om bord. De tog deres forholdsregler, der var aldrig kødannelse, og der kom påmindelse om håndvask flere gange om dagen, siger hun.

Norge har indtil nu haft coronasmitten i et stramt greb. 255 er døde med covid-19. Det er under halvt så mange som i Danmark.

ritzau/
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19

AF: FRANCOISE ANDERSEN

DIAMANTBRYLLUP 23. juli 2020 kl. 10.44

AF: MARTIN WOUTERS

sejlrende og rensning 21. juli 2020 kl. 20.58

AF: JOHN WENNERWALD

Kan pensionsalderen gå den… 20. juli 2020 kl. 11.28

Annonce