cookie-og-privatlivspolitik
En ung libaneser omfavner Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, da han torsdag besøger bydelen Gemmayzeh nær havnen i Beirut, hvor en kæmpeeksplosion tirsdag kostede mindst 135 livet og sårede flere tusinde.
En ung libaneser omfavner Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, da han torsdag besøger bydelen Gemmayzeh nær havnen i Beirut, hvor en kæmpeeksplosion tirsdag kostede mindst 135 livet og sårede flere tusinde.
Foto: -/Ritzau Scanpix

Udland

Folkemængde i Beirut beder Macron om hjælp til at vælte ledere

Frankrigs præsident på besøg i Libanon slår fast, at han vil garantere, at fransk hjælp ikke går til korrupte.
06. august 2020 kl. 13:50 Af Ritzau

Annonce

En folkemængde i det katastroferamte Beirut beder den besøgende franske præsident, Emmanuel Macron, om at hjælpe med at fjerne den politiske ledelse i Libanon.

Ifølge Reuters siger han til de forsamlede, at han vil garantere for, at den franske hjælp til Beirut ikke går til de forkerte.

- Jeg kan garantere jer dette: Hjælp vil ikke falde i hænder på korrupte, sagde han til den demonstrerende menneskegruppe.

- Jeg vil tale med alle politiske kræfter og bede dem om en ny pagt. Jeg er her i dag for at foreslå dem en ny politisk pagt, lover han.

Imens lyder der råb fra folkemængden om at gøre en ende på "regimet".

Da Macron tidligere på dagen ankom til Beirut, hvor et lager med 2750 ton kunstgødning eksploderede tirsdag med store ødelæggelser til følge og mindst 135 døde, skrev han i et tweet: "Libanon står ikke alene".

Men han føjede til, at Libanon vil "fortsætte med at synke", hvis ikke der hastigt gennemføres reformer.

Inden den katastrofale eksplosion hang landets økonomi i laser. Der har siden oktober sidste år været store demonstrationer mod Libanons politiske ledelse, der beskyldes for at være gennemkorrupt.

Skaderne på den libanesiske hovedstad ventes at løbe op i mange milliarder kroner.

Macron har under sit besøg i Libanon besøgt havnen, hvor lageret med de 2750 ton kunstgødning eksploderede tirsdag med kolossal kraft. Her kunne han se et 140 meter bredt krater, som i mellemtiden er fyldt op med havvand.

Han er den første statsleder, som besøger Libanon.

Libanon blev efter Første Verdenskrig med det osmanniske riges sammenbrud et fransk mandatområde. Der er stadig tætte politiske og kulturelle bånd mellem Libanon og Frankrig.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Tag Coronasnakken med dit barn 27. september 2020 kl. 22.21

AF: ANDREAS ALBERTSEN

Tag stilling til organdonation 25. september 2020 kl. 12.19

AF: MARTIN WOUTERS

rottebekæmpelse og… 22. september 2020 kl. 19.34

AF: DTL - DANSKE VOGNMÆND

Politiet sinker særtransporter 22. september 2020 kl. 11.24

AF: HENNING ABILDGAARD

Liste G 21. september 2020 kl. 21.23

AF: MARTIN WOUTERS

ekstra betalingsiger poul henrik 21. september 2020 kl. 15.13

Annonce