cookie-og-privatlivspolitik
Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, og premierminister Jean Castex med mundbind. Beslutningen er taget, efter at præsident Emmanuel Macron tidligere på ugen sagde, at han ønskede at gøre mundbind obligatoriske indendørs. (Arkivfoto).
Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, og premierminister Jean Castex med mundbind. Beslutningen er taget, efter at præsident Emmanuel Macron tidligere på ugen sagde, at han ønskede at gøre mundbind obligatoriske indendørs. (Arkivfoto).
Foto: Pool New/Reuters

Udland

Frankrig gør mundbind obligatoriske i butikker

Fra næste uge er det obligatorisk at bære mundbind i offentlige områder indendørs, siger premierminister.
16. juli 2020 kl. 13:02 Af Ritzau

Annonce

Fra næste uge er det i Frankrig obligatorisk at bære mundbind i offentlige områder indendørs. Det gælder eksempelvis butikker.

Det oplyser den franske premierminister, Jean Castex, torsdag.

Ifølge Castex er situationen med coronavirus på rette vej. Men der er "visse lokale situationer, som kræver større agtpågivenhed", siger den nyudnævnte premierminister.

Mundbind er i forvejen påkrævet i den offentlige transport og ved de fleste genåbnede kultursteder som museer. Desuden skal ansatte i restauranter og barer bærer mundbind.

Men det nye tiltag går videre end de hidtidige regler. Det betyder, at det også bliver obligatorisk at bære mundbind i alle butikker.

Ifølge Castex vil regeringen desuden overveje, om mundbind også skal være obligatoriske på arbejdspladser.

Beslutningen er taget, efter at præsident Emmanuel Macron tidligere på ugen sagde, at han ønskede at gøre mundbind obligatoriske indendørs.

Frankrig er et af de lande i Europa, der har været hårdest ramt af coronavirus. Landet har registreret flere end 30.000 dødsfald relateret til virusset.

Coronaepidemien betød, at landet lukkede ned fra 17. marts til 11. maj for at mindske spredningen af virusset.

Castex blev udpeget som ny premierminister for to uger siden. Han siger, at han forventer en negativ økonomisk vækst på 11 procent på grund af coronakrisen.

Det vil være Frankrigs værste økonomiske tilbagegang nogensinde.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: HANS JØRGEN JØRGENSEN

Torvet i Nykøbing 08. august 2020 kl. 14.22

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19

AF: FRANCOISE ANDERSEN

DIAMANTBRYLLUP 23. juli 2020 kl. 10.44

AF: MARTIN WOUTERS

sejlrende og rensning 21. juli 2020 kl. 20.58

Annonce