cookie-og-privatlivspolitik
Det israelske luftangreb lyste himlen kraftigt op over bygningerne i Gaza City natten til fredag. Det israelske militær bomber som svar på affyringen af raketter fra Gazastriben mod Tel Aviv-området.
Det israelske luftangreb lyste himlen kraftigt op over bygningerne i Gaza City natten til fredag. Det israelske militær bomber som svar på affyringen af raketter fra Gazastriben mod Tel Aviv-området.
Foto: Mahmud Hams/Ritzau Scanpix

Udland

Israel bombede 100 Hamas-mål som svar på raketter

Eksplosioner kunne høres i Gazastriben natten til fredag. Israel bomber "terrorsteder" efter raketaffyringer.
15. marts 2019 kl. 00:58

Annonce

Israelske fly gennemførte natten til fredag luftangreb mod 100 Hamas-mål i Gazastriben som svar på nye raketangreb fra enklaven.

Et palæstinensisk organ, der organiserer ugentlige protester mod Israel i forbindelse med fredagsbønnen, siger, at planlagte aktioner fredag er aflyst.

Israels militær gennemførte luftangrebene, få timer efter at to raketter ifølge militæret blev affyret fra den palæstinensiske enklave mod Tel Aviv-området. Der er ikke meldinger om ødelæggelser eller tilskadekomne.

- Kampfly, helikoptere og andre IDF-angreb i nat omkring 100 terrormål fra terrororganisationen Hamas i Gazastriben, skriver IDF, Israels militær, ifølge nyhedsbureauet AFP fredag morgen.

Palæstinensiske øjenvidner oplyste tidligere, at de israelske angreb har ramt to af Hamas-bevægelsens stillinger i det sydlige og nordlige Gaza.

Militæret i Israel bekræftede i en kort meddelelse, at det har angrebet, hvad det betegner som "terrorsteder" i Gazastriben. Der var ikke umiddelbart flere oplysninger.

Kort tid efter at de israelske fly havde bombet mål i Gaza, lød sirenerne i nogle af de israelske byer, der ligger langs grænsen til Gazastriben. Det er en advarsel om, at der er raketter på vej.

Umiddelbart var der ikke flere oplysninger om et eventuelt nyt raketangreb i grænseområdet.

Tel Aviv har ikke været angrebet med raketter siden 2014, hvor Israel var i krig med den militante islamistiske gruppe Hamas.

Advarselssirenerne i storbyen hylede, kort inden at militæret gik ud med oplysninger til israelske medier. Angrebet mod Tel Aviv-området skete kort før klokken 21.00 dansk tid.

Umiddelbart er der ingen, der har taget skylden for raketterne. Hamas afviser, at den står bag.

Bevægelsen har holdt møder med repræsentanter for Egypten i Gaza, hvor en våbenhvile med Israel har været på dagsordenen.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Snot for sig og skæg for sig 24. maj 2020 kl. 22.47

AF: JOAN GERTI KRAGH

Grøn Genstart,… 18. maj 2020 kl. 12.53

AF: JOHN WENNERWALD

Skeletterne vælter ud af skabet 17. maj 2020 kl. 20.59

AF: FREDDI HANSEN

Det Falsterske dige 16. maj 2020 kl. 01.09

AF: MARTIN WOUTERS

brædder ønsker hurtigt… 15. maj 2020 kl. 16.47

AF: LINDA SOMMER

Lolland er som skabt til… 14. maj 2020 kl. 17.26

Annonce