cookie-og-privatlivspolitik
Den colombianske forretningsmand Alex Saab blev lørdag lokal tid sat om bord på et fly fra Kap Verde med kurs mod USA, hvor han er efterlyst for hvidvask af penge. (Arkivfoto)
Den colombianske forretningsmand Alex Saab blev lørdag lokal tid sat om bord på et fly fra Kap Verde med kurs mod USA, hvor han er efterlyst for hvidvask af penge. (Arkivfoto)
Foto: Ariana Cubillos/Ritzau Scanpix

Udland

Kap Verde udleverer nær støtte af Venezuelas præsident til USA

En diplomat med nære forbindelser til Nicolás Maduro er udleveret til USA, hvor han er efterlyst for hvidvask.
17. oktober 2021 kl. 02:14 Af Ritzau

En colombiansk forretningsmand, som er efterlyst af amerikanske myndigheder på mistanke om hvidvask af penge på vegne af Venezuelas regering, er blevet udleveret til USA.

Venezuela kalder i en erklæring lørdag lokal tid udleveringen af den colombianske forretningsmand, Alex Saab, for "bortførelse".

Alex Saab, der er diplomatisk udsending for Venezuelas præsident, Nicolás Maduro, blev tilbageholdt i Kap Verde i juni 2020, da hans fly mellemlandede der for at fylde brændstof på.

Det var den nationale radio i Kap Verde, der tidligere lørdag kunne berette, at Saab var blevet sat på et fly med kurs mod USA.

Det var forfatningsdomstolen i den lille østat ud for Afrikas vestkyst, der i september efter en langvarig juridisk kamp besluttede, at Saab kunne udleveres.

Annonce

Det amerikanske justitsministerium sigtede i 2019 Alex Saab i forbindelse med en bestikkelsessag.

USA indførte samtidig sanktioner mod ham for at stå bag et korruptionsnetværk, som gjorde det muligt for Saab og Maduro at profitere fra et statsligt program for fødevaretilskud.

Saabs advokater har kaldt de amerikanske anklager for "politisk motiverede".

I en erklæring lørdag fordømmer Venezuela udleveringen.

- Venezuela fordømmer bortførelsen af den venezuelanske diplomat Alex Saab, skriver det venezuelanske kommunikationsministerium på Twitter om den colombianske statsborger.

Annonce

Ministeriet påstår i samme ombæring, at Kap Verde torturerede Saab og vilkårligt holdt ham til fange i 491 dage uden berettigelse.

På Twitter kalder Colombias præsident, Iván Duque, udleveringen af Saab for en "sejr i kampen mod narkohandel, hvidvaskning af penge og korruption begået af Nicolás Maduros diktatur".

Den venezuelanske regering gjorde i september Alex Saab til en del af sit forhandlingshold i drøftelser med oppositionen. Samtalerne finder sted i Mexico, hvor de to parter forsøger at løse den politiske krise i Venezuela.

Efter lørdagens udlevering oplyser lederen af den venezuelanske regerings forhandlingshold, Jorge Rodriguez fra Socialistpartiet, at forhandlingerne med oppositionen er suspenderet.

Rodriguez oplyser, at regeringen ikke vil deltage i forhandlingerne, der efter planen skulle være genoptaget i Mexico søndag.

Annonce

- Beslutningen er et udtryk for vores dybeste modstand mod den brutale aggression over for vores delegerede Alex Saab Moran, udtaler han i en erklæring.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PER HØYEM

Folketidende er i vinter dvale. 06. december 2021 kl. 12.15

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen har… 06. december 2021 kl. 12.04

AF: LISE-LOTTE MOTYKA

Dagens Buket 24. november 2021 kl. 14.38

AF: MICHAEL SKOVBON

Hallo Folketidende!!!! 17. november 2021 kl. 11.59

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen vil… 16. november 2021 kl. 01.15

AF: JONAS SYLVESTER KASPERSEN

CO2 pris forklaret for Konservative 15. november 2021 kl. 16.12

Annonce

ANNONCE