cookie-og-privatlivspolitik
Emmanuel Macron skulle oprindeligt have talt til nationen 15. april. Det blev dog aflyst på grund af branden i Notre Dame. I stedet talte han torsdag på et pressemøde.
Emmanuel Macron skulle oprindeligt have talt til nationen 15. april. Det blev dog aflyst på grund af branden i Notre Dame. I stedet talte han torsdag på et pressemøde.
Foto: Ludovic Marin/Ritzau Scanpix

Udland

Macron fortsætter reformkursen - men lover lavere skat

Emmanuel Macron har torsdag holdt et længe ventet pressemøde som svar på protester anført af "De Gule Veste".
25. april 2019 kl. 18:48

Annonce

Den franske præsident, Emmanuel Macron, har tænkt sig at fortsætte sin hidtidige reformkurs til trods for fem måneders store protester i Frankrig.

Det siger han på et langt pressemøde torsdag aften i Élyséepalæet.

- De reformer, der er i gang, og de reformer, der er nødvendige for vores land, bør ikke blive stoppet, siger Macron.

Den 41-årige præsident siger samtidig, at franskmændene skal arbejde mere. Men han lover, at indkomstskatten vil blive sat betydeligt ned, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Ifølge Macron skal franskmændene blive på arbejdsmarkedet i længere tid end hidtil, fordi de også bliver ældre end før i tiden.

Macron nåede vidt omkring på torsdagens pressemøde, hvor der også var mulighed for, at journalister kunne stille spørgsmål.

Præsidenten meddelte blandt andet også, at han synes, at den traditionsrige skole École Nationale d'Administration (ENA) skal nedlægges. Mange af Frankrigs øverste embedsfolk har fået deres uddannelse på netop ENA. Det gælder også Macron selv.

Macron skulle oprindeligt have givet sit svar på protester, der har været anført af protestbevægelsen "De Gule Veste", den 15. april.

Talen blev dog aflyst, da katedralen Notre Dame brød i brand i Paris.

I stedet præsenterede han sine fremtidsplaner på torsdagens pressemøde.

Her lovede Macron også, at han vil bane vejen for, at der fremover skal kunne holdes flere folkeafstemninger. De skal kunne sættes i værk ved hjælp af underskriftsindsamlinger på initiativ af borgerne.

Ifølge nyhedsbureauet dpa har det været et ønske hos "De Gule Veste".

Bevægelsens usædvanligt voldelige protester begyndte i november sidste år og har ført til store sammenstød mellem demonstranter og politi.

Indledningsvist demonstrerede de mod præsident Macrons plan om at indføre højere afgifter på benzin og diesel. Siden da bredte det sig dog til at være en mere generel kritik af Macron.

I forbindelse med torsdagens pressemøde skriver Macron på Twitter, at han har noteret sig en række holdninger hos det franske folk:

- Hvad franskmændene har fortalt mig:

- 1: De føler social, skattemæssig og geografisk uretfærdighed. 2: De føler ikke, der bliver taget hensyn til dem. 3: De har mangel på tillid til eliten. 4: De føler sig forladt. Vi vil give dem svar, skriver Macron.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

brædder er en lykkelig… 01. juni 2020 kl. 10.57

AF: JOHN WENNERWALD

Tilsyn med specialinstitutioner 31. maj 2020 kl. 22.40

AF: MARTIN WOUTERS

broen og tilbud på 100.mill. 29. maj 2020 kl. 16.26

AF: EMMA MARIE HOLM

Hvad med vores erhvervsliv? 29. maj 2020 kl. 12.34

AF: BJØRN BOESKOV

Svaret blæser i vinden 27. maj 2020 kl. 19.04

AF: JOHN WENNERWALD

Snot for sig og skæg for sig 24. maj 2020 kl. 22.47

Annonce