cookie-og-privatlivspolitik
Joe Biden er en af spidskandidaterne i Demokraternes primærvalg og dermed en mulig modkandidat til Trump ved præsidentvalget i 2020. (Arkivfoto)
Joe Biden er en af spidskandidaterne i Demokraternes primærvalg og dermed en mulig modkandidat til Trump ved præsidentvalget i 2020. (Arkivfoto)
Foto: Brian Snyder/Reuters

Udland

Medie: Trump ville have Ukraine til at finde snavs på Biden

Ifølge kilder har Trump forsøgt at få den ukrainske præsident til at undersøge Joe Bidens søns forretninger.
21. september 2019 kl. 02:28 Af Ritzau

USA's præsident, Donald Trump, har angiveligt forsøgt at presse Ukraines præsident til at finde snavs på Joe Biden.

Det siger anonyme kilder til den amerikanske avis The Wall Street Journal.

Ifølge kilderne har Trump i otte opkald med Ukraines præsident, Volodimir Zelenskij, forsøgt at få Ukraine til at undersøge den tidligere demokratiske vicepræsidents søn, Hunter Biden.

Det var Trumps idé, at de ukrainske myndigheder skulle samarbejde med præsidentens personlige advokat, Rudy Giuliani, skriver avisen.

Hunter Biden samarbejdede for år tilbage med et ukrainsk energikonsortium, der blandt andet har arbejdet med udvinding af naturgas.

Annonce

Hans virke i Ukraine har været kontroversielt, da Joe Biden som vicepræsident mellem 2009 og 2017 har forhandlet med Ukraines regering om blandt andet energiproduktion, beretter tv-stationen CNN.

Joe Biden er en af spidskandidaterne i Demokraternes primærvalg og dermed en mulig modkandidat til Trump ved præsidentvalget i 2020.

Interaktionen mellem Trump og Zelenskij har skabt virak i Kongressen, efter en sag om en whistleblower, der har lækket oplysninger om Trumps mulige forsøg på at få hjælp fra en udenlandsk magt.

Ifølge The Washington Post kan "opkaldet med en udenlandsk leder" henvise til samtalerne mellem Trump og Ukraines præsident.

Whistleblowerens beskyldninger har allerede fået demokratiske kongresmedlemmer til at undersøge, hvorvidt Trump har forsøgt at manipulere den ukrainske regering til at hjælpe Trumps kampagne for at blive genvalgt som præsident i 2020.

Annonce

I et kort interview med nyhedsmediet Politico fredag afviste Trump ikke, at han havde talt med Zelenskij om Joe Biden og hans søns forretningsforbindelser.

- Det er ligegyldigt, hvad jeg diskuterede (med en udenlandsk leder), lød det fra Trump.

- Nogle bør dog kigge nærmere på Joe Bidens aktiviteter, tilføjede han.

Trump har dog kaldt anklagerne fra whistlebloweren for "falske nyheder", ligesom han mener, at personen må være "en meget partisk person", skriver Politico.

I en kommentar til The Wall Street Journal kræver Joe Biden, at Det Hvide Hus fremlægger transskriberingerne af Trumps samtaler med Ukraines præsident.

Annonce

- Den form for åbenlys korruption ødelægger og begrænser vores samfundsinstitutioner ved at gøre dem til våben i en personligt politisk vendetta, lyder det fra Joe Biden.

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Paradigmeskifte version 2.0 09. maj 2021 kl. 22.09

AF: PAW HALLANDSON

Det skriger til himlen! 09. maj 2021 kl. 20.40

AF: LEIF A. JENSEN

Demokrat i Danmark! Hvor? 05. maj 2021 kl. 09.29

AF: JOHN WENNERWALD

Den 1. maj 02. maj 2021 kl. 22.18

AF: LARS RASMUSSEN

Solcellepark Grænge Åbent… 01. maj 2021 kl. 09.17

AF: JOHN WENNERWALD

Coronakuller 25. april 2021 kl. 22.26

Annonce

ANNONCE