cookie-og-privatlivspolitik
Boris Johnson, der er en af to tilbageværende kandidater til at blive ny premierminister og leder af Det Konservative Parti i Storbritannien, afslår tilbud om at deltage i tv-debat om brexit. (Arkiv)
Boris Johnson, der er en af to tilbageværende kandidater til at blive ny premierminister og leder af Det Konservative Parti i Storbritannien, afslår tilbud om at deltage i tv-debat om brexit. (Arkiv)
Foto: Oli Scarff/Ritzau Scanpix

Udland

Mulig May-afløser: Kujonagtigt at Johnson undgår brexit-debat

Boris Johnson vil ikke deltage i tv-debat om brexit. Hans modkandidat, Jeremy Hunt, kalder det respektløst.
24. juni 2019 kl. 09:34

Annonce

Skal man lede Storbritannien, bør ens argumenter også kunne tåle dagens lys og blive udsat for skyts i debatter.

Sådan lyder det fra den britiske udenrigsminister, Jeremy Hunt, der udfordrer sin rival og tidligere udenrigsminister Boris Johnson i kampen om at blive den næste partileder og dermed også premierminister.

Johnson og Hunt er de to tilbageværende kandidater til posten efter et længere udskilningsløb.

- Når det kommer til debatter, opfører han sig om en kujon, siger Hunt til Sky News.

Udtalelsen kommer, efter at Boris Johnson har afslået at deltage i en tv-debat på Sky News om brexit.

Udenrigsministeren tilføjer, at det er respektløst over for dem, der skal udpege afløseren for premierminister Theresa May, det vil sige medlemmer af Det Konservative Parti.

- Folk har ret til at vide, hvad du kommer til at gøre, og du bør svare på spørgsmål, siger Hunt i en appel til sin modkandidat.

Boris Johnson fører ifølge nyhedsbureauet AP mandag i kampen om at overtage posten. Han er flere gange blevet kritiseret for at undgå at optræde i medierne og udeblive fra debatter.

I fredags blev politiet kaldt ud til Boris Johnsons hjem, efter at naboer hørte et højlydt skænderi mellem Johnson og hans kæreste.

Johnson har nægtet at udtale sig om episoden, og politiet har sagt, at der ikke var grund til, at myndighederne blev blandet ind i sagen.

Ifølge Jeremy Hunt er det heller ikke Boris Johnsons privatliv, der er interessant. Men han bør forklare sin position, når det gælder brexit, og hvordan briterne skal komme ud af EU, lyder det.

Under et arrangement i Det Konservative Parti blev Johnson spurgt til episoden, der udspillede sig i hans hjem. Til det svarede han, at offentligheden ikke vil "høre om den slags ting".

Efterfølgeren for Theresa May vælges gennem en urafstemning blandt de cirka 160.000 medlemmer af Det Konservative Parti.

Afstemningen er indledt, og afgørelsen ventes omkring 22. juli.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Råstofferne forsvinder 10. november 2019 kl. 21.48

AF: BJARKE ROSENKILDE

Medier og logik 10. november 2019 kl. 10.39

AF: BJARKE ROSENKILDE

I demokratiets og… 08. november 2019 kl. 12.54

AF: BJARKE ROSENKILDE

Massesugesstion for viderekommende. 06. november 2019 kl. 09.40

AF: POUL HANSEN

At tænke sig.... 05. november 2019 kl. 17.08

AF: JOHN WENNERWALD

Lønnen stikker af 03. november 2019 kl. 21.55

Annonce